PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισημερινός: Στα χέρια της Ρωσίας η τύχη του Σνόουντεν


Δηλώσεις του προέδρου Ραφαέλ Κορέα

Η λύση για μια μεταφορά του αμερικανού φυγά Εντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί στη Μόσχα μετά το αίτημά του για χορήγηση πολιτικού ασύλου στο Κουίτο, βρίσκεται «στα χέρια των ρωσικών αρχών», δήλωσε ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα.

«Για να εξετάσουμε το συγκεκριμένο αίτημα χορήγησης ασύλου, ο Σνόουντεν πρέπει να βρίσκεται σε έδαφος του Ισημερινού. Επί του παρόντος, η λύση, ο προορισμός του Σνόουντεν, είναι στα χέρια των ρωσικών αρχών», δήλωσε ο κ. Κορέα, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε το Σάββατο στο τηλεοπτικό δίκτυο Oromar του Ισημερινού.

Ο κ. Σνόουντεν, ο οποίος έκανε σοβαρές αποκαλύψεις για τα αμερικανικά προγράμματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, έχει εγκλωβιστεί εδώ και μια εβδομάδα στην ζώνη διαμετακόμισης αεροδρομίου της Μόσχας, προερχόμενος από το Χονγκ Κονγκ, ενώ το διαβατήριό του έχει ακυρωθεί από τις ΗΠΑ όπου κατηγορείται για κατασκοπεία, οι οποίες και ζητούν την έκδοσή του.

Ο πρώην συνεργάτης της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας ζήτησε από την ρωσική πρωτεύουσα πολιτικό άσυλο στον Ισημερινό, χώρα η οποία έχει χορηγήσει ήδη άσυλο, εδώ και έναν χρόνο, στην πρεσβεία της στο Λονδίνο, στον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασανζ.

Ο τελευταίος επίσης κατηγορείται στις ΗΠΑ επειδή διέρρευσε μέσω του ιστοτόπου του εκατοντάδες χιλιάδες εμπιστευτικά αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα.

«Δεν επιδιώξαμε αυτή την κατάσταση. Ο Σνόουντεν είναι σε επαφή με τον Ασανζ, ο οποίος του συνέστησε να ζητήσει πολιτικό άσυλο στον Ισημερινό», πρόσθεσε ο κ. Κορέα.

«Αν φθάσει σε έδαφος του Ισημερινού, θα εξετάσουμε το αίτημά του όπως κάναμε για τον Ασανζ», κατέληξε ο πρόεδρος του Ισημερινού.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο κ. Κορέα είχε αποκαλύψει ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, του είχε τηλεφωνήσει την προηγουμένη για να του ζητήσει την έκδοση του 29χρονου Αμερικανού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment