PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Η συμφωνία εξασφαλίζει ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει»



Τη βεβαιότητα του ότι η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει μετά τη συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο BBC.

Τη βεβαιότητα του ότι η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει μετά τη συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο BBC.

«Πολλοί “ειδικοί” έχουν αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία 2 χρόνια. Δε θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα και η συμφωνία το εξασφαλίζει αυτό» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος συμπλήρωσε πως «αυτό, ωστόσο, προϋποθέτει πως πρέπει να δουλέψουμε σκληρά».

Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι Έλληνες «απαιτούμε περισσότερο σεβασμό καθώς έχουμε κάνει τρομακτικές θυσίες». Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το ποιους εννοεί, ο κ. Παπανδρέου διευκρίνησε πως αναφέρεται «στους διεθνείς αναλυτές και τις αγορές».

«Υπάρχει μεγάλη πίεση στην Ελλάδα αλλά και πολλές θεωρίες με το θα απογίνει στη χώρα, με αποτέλεσμα αυτό να έχει προκαλέσει μεγάλο πόνο στη χώρα και να ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ύφεση καθώς οι πολίτες δεν καταναλώνουν και δεν επενδύουν» τόνισε ο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το νέο πακέτο βοήθειας «μας δίνει χώρο για να αναπνεύσουμε».

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερη δημοκρατία «τόσο στην Ελλάδα όσο και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς» και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες νιώθουν αποδυναμωμένοι απέναντι στις ισχυρές χώρες της Ευρώπης.

«Είμαστε μια οικογένεια αλλά δεν έχουμε καταλάβει πόσο βαθιά συνδεδεμένοι είμαστε. Χρειαζόμαστε πιο ισχυρή κεντρική οικονομική διακυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment