PeristeriNews.gr
Υγεία

Η σοβαρότητα κατασκευής γυαλιών οράσεως και εφαρμογής φακών επαφής


Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών με αφορμή τις συχνά επαναλαμβανόμενες προσπάθειες ορισμένων να αντιποιούν το επάγγελμα του Οπτικού.

Η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών με αφορμή τις συχνά επαναλαμβανόμενες προσπάθειες ορισμένων να αντιποιούν το επάγγελμα του Οπτικού, ιδιαιτέρως όσων δεν έχουν την ιδιότητα του εμπόρου, κατασκευάζοντας Γυαλιά Οράσεως, χορηγώντας Φακούς Επαφής και γενικότερα ασκώντας εμπορεία Οπτικών ειδών χωρίς την παρουσία Υγειονομικού Υπευθύνου κατόχου αδείας ασκήσεως επαγγέλματος Οπτικού, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα κάτωθι:

– Οι πτυχιούχοι Έλληνες Οπτικοί και οι Οπτικοί-Οπτομέτρες έχουν σπουδάσει επί σειρά ετών προκειμένου να λάβουν την σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος, τα τελευταία δε χρόνια είναι πτυχιούχοι του τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας των Τ.Ε.Ι.

– Η ΠΕΟΟ ως φορέας εκπροσώπησης πτυχιούχων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Επαγγελμάτων Υγείας ιδρύοντας και λειτουργώντας καταστήματα Οπτικών ειδών κι έχοντας ως επιδιωκόμενο σκοπό την διαφύλαξη και προστασία της Δημόσιας Υγείας, θα καταθέτει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος οποιουδήποτε επιχειρεί να ασκεί το επάγγελμα του Οπτικού καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

– Ειδικότερα για την χορήγηση και διάθεση Φακών Επαφής ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι οι Έλληνες Οπτικοί και Οπτικοί Οπτομέτρες διαθέτουν προς τούτο ειδική άδεια εφαρμοστού, καθώς και ειδικό τμήμα Φακών Επαφής εξοπλισμένο με συγκεκριμένα όργανα και μηχανήματα για την λειτουργία του οποίου χορηγείται επίσης ειδική άδεια.

– Για την διάθεση Φακών Επαφής και των διαλυμάτων συντήρησης τους εκδίδονται οι προβλεπόμενες από τον Κ.Β.Σ. και περιγράφουσες τα πωλούμενα είδη, αποδείξεις λιανικής πώλησης .

Καλούμε όλους τους συναδέλφους Οπτικούς και Οπτικούς – Οπτομέτρες να καταγγέλλουν στις αρμόδιες Αρχές κι ακολούθως να ενημερώνουν την ΠΕΟΟ, οποιαδήποτε πράξη συνιστά κατά την γνώμη τους παράνομη άσκηση του επαγγέλματος του Οπτικού καθώς και οποιαδήποτε συγκαλυπτόμενη μέσω της εμπορίας Οπτικών ειδών αντιποίησης του.

Για το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών,

Ο Πρόεδρος
Στέλιος Μυλόβας

Ο Γεν. Γραμματέας
Σωτήρης Δαμίγος

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment