PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η οικονομική κρίση πλήττει το ΠΑΣΟΚ


Η φτώχεια πλήττει το ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες πριν από την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου, με δεκάδες τοπικές οργανώσεις του κόμματος να διαμηνύουν πως αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην εκλογική διαδικασία.

Η φτώχεια πλήττει το ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες πριν από την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου, με δεκάδες τοπικές οργανώσεις του κόμματος να διαμηνύουν πως αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην εκλογική διαδικασία είτε λόγω εξόδων, είτε λόγω οργάνωσης, είτε λόγω απροθυμίας των μελών.

Μέσα στο κόμμα υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν πως εάν στηθούν κάλπες στη βάση του κόμματος, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η εικόνα του ΠΑΣΟΚ να πληγεί κι άλλο από τα αρνητικά φαινόμενα που μπορεί να εμφανιστούν.

Μάλιστα, πολλά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ απορούν με την επιμονή του Γιώργου Παπανδρέου για απευθείας εκλογή νέου προέδρου από τη βάση, όταν οι ίδιες οι Νομαρχιακές Επιτροπές έχουν απαντήσει ότι δεν έχουν ούτε λεφτά, ούτε μέλη, ούτε εθελοντές. Θα χρειαστούν 5.000 έως 10.000 μέλη για να βγει η διαδικασία με κάλπες σε όλη την Ελλάδα. Ετσι δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να προσφύγει σε εταιρεία security για να νοικιάσει προσωπικό που θα αναλάβει τη φύλαξη των χώρων όπου θα βρίσκονται οι κάλπες!

Ενα άλλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πια γραφεία κομματικών οργανώσεων, αφού έκλεισαν λόγω οικονομικής κρίσης και απουσίας μελών, με αποτέλεσμα οι κάλπες να στηθούν μόνο σε πρωτεύουσες νομών, σε δημαρχεία και άλλα δημοτικά καταστήματα. Ως χαρακτηριστικό της μιζέριας που υπάρχει αναφέρεται η Κέρκυρα, όπου πριν από τρία τέσσερα χρόνια το ΠΑΣΟΚ αριθμούσε περίπου 5.000 μέλη και σήμερα μετά βίας πενήντα!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πέντε μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ. Πριν από μερικές μέρες οι εργαζόμενοι στην Αθήνα έλαβαν έναντι οφειλομένων το ποσό των 500 ευρώ, ενώ από 300 ευρώ έλαβαν οι υπάλληλοι της περιφέρειας. Είναι χαρακτηριστικό τι αναφέρουν στο ιστολόγιό τους οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα βρείτε υπαλλήλους να τρέξουν για ττις άσκοπες και δαπανηρές φιέστες που εσείς ονομάζετε συνδιασκέψεις… Δεν θα βρείτε υπαλλήλους να τρέξουν για τις δαπανηρές και άσκοπες διαδικασίες εκλογής αρχηγών, ηγεσίας και παρατρεχάμενων… Δεν είμαστε σίγουροι αν θα βρείτε καν τα γραφεία σας ανοιχτά… Δεν είμαστε σίγουροι καν αν θα σας επιτρέψουμε να μπείτε μέσα σε αυτά»…

Ωστόσο, στα υψηλά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι σύντομα θα πρυτανεύσουν η λογική και η ψυχραιμία ή σε τελική ανάλυση το «πράσινο» φιλότιμο.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, τέσσερις είναι μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ: Ευάγγελος Βενιζέλος, Χρήστος Παπουτσής, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και από χθες και ο Στέφανος Τζουμάκας. Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζουμάκας είχε γνωστοποιήσει την υποψηφιότητά του από τις 12 Ιανουαρίου.

«Η υποψηφιότητά μου δεν υπακούει σε προσωποκεντρικές προσεγγίσεις υποψήφιων αρχηγών με κορόνες και ρητορικές χωρίς ουσία, ούτε ομάδες χωρίς ιδεολογικές και πολιτικές αρχές, πολύ δε περισσότερο η υποψηφιότητά μου είναι απέναντι στον έλεγχο προσώπων από χορηγούς και διαπλοκές» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Στ. Τζουμάκας και τονίζει: «Σε δύο ή περισσότερες βάρκες και όπου αλλού επιδιώκουν τα οικονομικά δίκτυα και η μιντιοκρατία δεν μπορούν να βρίσκονται οι σοσιαλιστές, αλλά οι λαθρεπιβάτες».

Πλατφόρμα Πάγκαλου

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος παρουσίασε τη δική του πολιτική πλατφόρμα λίγο πριν από τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Με το κείμενο με τίτλο «Για μια ηγεσία προοπτικής και μεταρρυθμίσεων», ο κ. Πάγκαλος ζητά από το ΠΑΣΟΚ να απαντήσει στο τι θα κάνει την εξουσία εφόσον την έχει, σημειώνοντας με νόημα ότι «η παλιά εποχή που τα κόμματα ό,τι και αν έλεγαν πριν από τις εκλογές, έκαναν ό,τι ήθελαν μετά, τελείωσε».

Με την πλατφόρμα του, που χωρίζεται σε τρεις ενότητες, για τη χώρα, το πολιτικό σύστημα και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος ζητά μεταξύ άλλων την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment