PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η λίστα με τους «χρυσούς» μισθούς των βουλευτών στην Ιταλία


Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των βουλευτικών αποζημιώσεων της κυβέρνησης Monti και δεδομένης της οικονομικής κρίσης, αποκαλύφθηκαν οι απολαβές των «golden boys» της Δημόσιας Διοίκησης.

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των βουλευτικών αποζημιώσεων της κυβέρνησης Monti και δεδομένης της οικονομικής κρίσης, αποκαλύφθηκαν οι απολαβές των «golden boys» της Δημόσιας Διοίκησης. Του Δημόσιου τομέα της Ιταλίας.

Ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Patroni Griffi, παρέδωσε στη Βουλή τα στοιχεία που αφορούν τους μισθούς του αρχηγού της αστυνομίας, των σωμάτων ασφαλείας και των επικεφαλής των υπουργείων.

Πρώτος στη λίστα φιγουράρει ο αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας, ο οποίος μπορεί να μάχεται κατά της Μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά αμείβεται αδρά. Ο λόγος για τον Antonio Manganelli που λαμβάνει 621.253,75 ευρώ ετησίως.

Η λίστα είναι μακρά. Στις υψηλότερες θέσεις συμπεριλαμβάνεται και ο… αρχιλογιστής του κράτους, Mario Canzio, επικεφαλής δηλαδή του υπουργείου οικονομικών, ο οποίος λαμβάνει περί τα 562.331,86 ευρώ.

Την ιταλική κοινή γνώμη προκαλούν οι μισθοί του Franco Lonta, διευθυντή των φυλακών, που αποζημιώνεται έναντι 543.954.42 ευρώ, αλλά και οι απολαβές του Vincenzo Fortunato, στέλεχος του Υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος αποταμιεύει περί τα 536.906,98 ευρώ. Υψηλές είναι και οι αμοιβές του αρχηγού των «καραμπινιέρων» και του υπεύθυνου της πολιτικής προστασίας, Franco Gabrieli.

Στον κατάλογο, ο υπουργός –όπως εξήγησε- δεν συμπεριέλαβε τους πιο χαμηλόμισθους που μπορεί για τα δεδομένα των υψηλόμισθων να είναι μικρότεροι, αλλά δεν είναι ευκαταφρόνητοι.

Πάρτε μία μικρή γεύση:


Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment