• Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Η κουζίνα της ελιάς: Για τους λάτρεις των ξύλινων αντικειμένων

Peristeri News
Οκτώβριος05/ 2021

Εάν είσαι λάτρης των ξύλινων αντικειμένων.  Εάν έχεις βαρεθεί θα σκεύη τα κλασικά στην κουζίνα σου καθώς και τα διακοσμητικά στο σπίτι σου. Εδώ θα βρεις ότι ψάχνεις.

Ξύλινα αντικείμενα  από ξύλο Ελαΐς για την κουζίνα αλλά και για τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Μια βιοτεχνία με έδρα το Αχίλλειο στην Κέρκυρα κατασκευάζει αντικείμενα από 100% ελληνικό ξύλο ελιάς διαθέτοντας φυσικό αλλά και ηλεκτρονικό κατάστημα www.woodandhome.com.gr.

Ας δούμε λοιπόν τους λόγους για τους όποιους προτιμάμε τα ξύλινα σκεύη στην κουζίνας μας, έναντι οποιουδήποτε άλλου υλικού.

Προφανώς, επειδή το ίδιο το ξύλο προέρχεται από τη φύση και δεν περιέχει καθόλου τοξικές ουσίες.

Aποδεδειγμένα η πιο υγιεινή επιλογή επειδή

  • Δεν αντιδρά με τα οξέα των τροφών
  • Είναι ανοξείδωτο και μη διαβρωτικό
  • Είναι αντιβακτηριδιακό

Kακός αγωγός της θερμότητας

Πρώτον, δεν καίγονται τα χέρια σου όταν πιάνεις μία κουτάλα, ένα μπολ, ένα πλατω σερβιρίσματος.

Η μπύρα διατηρείται κρύα γιατί το ξύλο δεν επηρεάζεται από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Mαλακό και ευγενικό υλικό με τις επιφάνειες

Το μαγείρεμα με σίδερο συχνά αφήνει γρατσουνιές στην επιφάνεια του τηγανιού. Η «πληγή» στο δοχείο μαγειρέματος δεν πρέπει να υποτιμάται επειδή η χημική μόλυνση του Teflon ή του σιδήρου θα επηρεάσει τα αποτελέσματα του μαγειρέματος τα οποία, εάν καταναλώνονται είναι επιβλαβή για το ανθρώπινο σώμα.

Οι ξύλινες σπάτουλες δεν αφήνουν γρατσουνιές στις κατσαρόλες.

Έτσι λοιπόν έχουμε δύο οφέλη: Πρώτον, δεν καταστρέφουμε τα μαγειρικά σκεύη και άρα δεν ξοδεύουμε χρήματα για την αντικατάστασή τους και δεύτερον, δεν επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με την διαρροή επιβλαβών ουσιών από το ατσάλι ή το σίδερο στο φαγητό μας.

Ανθεκτικό

Η σωστή φροντίδα θα κάνει τα σκεύη μαγειρικής και σίτισης από ξύλο να διαρκούν. Τα σκεύη από ξύλο είναι γενικά πολύ ανθεκτικά, ελαστικά και μπορούν να αναδεύσουν ένα πολύ όξινο υγρό.

Τα ξύλινα μαγειρικά σκεύη τα περιποιούμαστε με ειδικό κερί και λάδι και τα διατηρούμε για μία ζωή. Προβλήματα καύσης ή καμένης επιφάνειας καύσης ξύλου μπορούν επίσης να επιλυθούν εύκολα με τρίψιμο από χαρτί άμμου.

Καθαρίζουν βαθιά με λεμόνι και αλάτι.

Άνετο στην χρήση

Η άνεση στο μαγείρεμα είναι ένας από τους παράγοντες που παράγουν ποιοτική κουζίνα. Η λαβή στα ξύλινα μαχαιροπήρουνα και το μαγείρεμα είναι πολύ βολική λόγω του στρογγυλού σχήματος σε όλες τις πλευρές.

Οι δραστηριότητες μαγειρέματος που απαιτούν να ανακατεύετε για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι λιγότερο κουραστικές εάν χρησιμοποιείτε ένα ξύλινο εργαλείο που είναι άνετο και ελαφρύ όταν το κρατάτε.

Eπίσης, είναι αθόρυβο και δεν προκαλεί τους εκνευριστικούς ήχους που κάνουν τα πιάτα μεταξύ τους ή τα ατσάλινα