PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα


Ανακοίνωση, εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Περιστερίου, σχετικά με τα μαθήματα που θα ξεκινήσουν τα προσφυγόπουλα σε σχολεία του Περιστερίου, αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση Γονέων καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα που έρχονται να φοιτήσουν στα σχολεία της προσφυγομάνας πόλης του Περιστερίου.

Η κυβέρνηση, δεσμευμένη από τις αποφάσεις της ΕΕ που στηρίζει και οι οποίες δημιουργούν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων, φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί παρά τις διακηρύξεις της, εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Είναι ανάγκη, εδώ και τώρα να υλοποιηθούν, με κρατική ευθύνη, όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία – κατά βάση – τις απογευματινές ώρες.

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, να αντιτάξουν τη δική τους αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες. Να δυναμώσουν την κοινή πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα – Πως υπολογίζονται

Peristeri News

Χαμός με τους εκδρομείς του Πάσχα – Μεγάλη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Πέμπτη

Peristeri News

Leave a Comment