PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Η Ελλάδα ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ»


«Έχω μεγάλο σεβασμό για την ελληνική δημοκρατία και βεβαίως το ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά έχω σεβασμό επίσης για τα άλλα 16 Κοινοβούλια που ενέκριναν το πρόγραμμα» ανέφερε o Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο

«Έχω μεγάλο σεβασμό για την ελληνική δημοκρατία και βεβαίως το ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά έχω σεβασμό επίσης για τα άλλα 16 Κοινοβούλια που ενέκριναν το πρόγραμμα» ανέφερε σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24 ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ, αν δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της:

«Οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές. Αν δεν γίνουν σεβαστές, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε με μία χώρα που δεν σέβεται τις συμφωνίες».

Κληθείς να διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί εκτός Ευρωζώνης, ο κ. Μπαρόζο απάντησε: «Κοιτάξτε, αν ένα μέλος ενός κλαμπ, δεν θέλω να αναφερθώ σε κάποια συγκεκριμένη χώρα, αλλά αν ένα μέλος ενός κλαμπ δεν σέβεται τους κανόνες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από το κλαμπ και αυτό ισχύει για κάθε οργάνωση, θεσμό ή έργο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Peristeri News

Leave a Comment