PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Η Apple αρχίζει παραγωγή iPhones στην Ινδία


Η Apple πρόκειται να αρχίσει την παραγωγή iPhones στην πολιτεία Καρνατάκα στη νότια Ινδία, όπως ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η τοπική κυβέρνηση υποστήριξε πως αποδέχτηκε μια πρόταση από τον κολοσσό του χώρου της τεχνολογίας να αρχίσει διαδικασίες παραγωγής στην πολιτεία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Μπανγκαλόρ- «κοιτίδα» του χώρου της τεχνολογίας στην Ινδία.

Η Apple αυτή τη στιγμή κατέχει μερίδιο μόλις 2% στην ινδική αγορά, στην οποία κυριαρχεί η Samsung. Ωστόσο, αν και η Apple ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα πως σκοπεύει να προβεί σε «σημαντικές επενδύσεις» στην Ινδία, δεν έχει επιβεβαιώσει σχέδια.

Παρά τις χαμηλές συνολικές πωλήσεις της, η Apple έχει περίπου το ήμισυ της αγοράς των premium κινητών (κόστους από 450 δολάρια και άνω) στη χώρα και οι πωλήσεις της αυξάνονται ταχέως. Επίσης, η εταιρεία είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της κυβέρνησης τόσο σε κρατικό όσο και εθνικό επίπεδο, και θεωρείται πως ασκεί πιέσεις για συμβιβασμούς και παραχωρήσεις πριν προχωρήσει.

Ο Πριγιάνκ Χάργκε, υπουργός Τεχνολογίας Πληροφορικής και Βιοτεχνολογίας στην Καρνατάκα δήλωσε στο AFP πως «έχουμε αλληλοκατανόηση με την Apple και αναμένουμε να αρχίσει η παραγωγή στην Καρνατάκα κατά τα τέλη του Απριλίου». Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, τις εγκαταστάσεις θα κατασκευάσει η ταϊβανέζικη Wistron Corp. Ο μεγαλύτερος συνεργάτης της Apple όσον αφορά στο κομμάτι της παραγωγής είναι η ταϊβανέζικη Foxconn, που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone του κόσμου, στην Κίνα.

Προς το παρόν η Apple δεν μπορεί να στήσει καταστήματα με το brand της στην Ινδία, η οποία διατηρεί κάποιους κανόνες για τον περιορισμό της δραστηριότητας των ξένων εταιρειών. Για να μπορεί να πουλά απευθείας σε πελάτες στην Ινδία, η Apple πρέπει να έχει το 30% της παραγωγής των εξαρτημάτων των προϊόντων της στη χώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment