PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Google: Ξεκίνησε να σαρώνει ξανά ολόκληρη την Ελλάδα


Σε τρισδιάστατη χαρτογράφηση, προχωρεί έως και τις 30 Νοεμβρίου η Google, των περιοχών της Αττικής, της Κρήτης, της Κεντρικής Ελλάδας, της Ηπείρου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Ιονίου, της Πελοποννήσου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Ο κολοσσός διαδικτυακών υπηρεσιών επί της ουσίας θα σαρώσει τη χώρα με οχήματα και εξοπλισμό καμερών, που θα φέρουν την ειδική σήμανση «Google Street View».

Σκοπός της χαρτογράφησης είναι η ανανέωση της υπηρεσίας Google Maps, συμπεριλαμβανομένου και του Street View. Τα πρόσωπα και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων θα θολώνονται επαρκώς, ούτως ώστε να μην είναι εφικτή η αναγνώριση, πριν την ανάρτηση της χαρτογραφημένης περιοχής στην ιστοσελίδα www.google.com/maps.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υποκείμενο των δεδομένων ή οποιοσδήποτε τρίτος, μπορεί να επισημάνει την τυχόν μη θόλωση ή τη μη επαρκή θόλωση οποιουδήποτε ατόμου ή πινακίδας. Το υποκείμενο των δεδομένων μπορεί επίσης να ζητήσει τη θόλωση της εικόνας της οικίας του.

Όπως ανακοινώνει και η ίδια η εταιρεία Google LLC, «το υποκείμενο των δεδομένων κατέχει, εφόσον τα δεδομένα δεν έχουν ήδη θολωθεί, το δικαίωμα αντίρρησης και μπορεί να ζητήσει την αφαίρεσή τους σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με βάση τα ανωτέρω, τα δεδομένα είτε θολώνονται είτε διαγράφονται. Το δικαίωμα αντίρρησης μπορεί να ασκηθεί πριν η χαρτογραφημένη περιοχή αναρτηθεί στον ιστότοπο, εκτός εάν οι πληροφορίες έχουν θολωθεί. Η θόλωση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος μέσα σε πέντε ημέρες από την έναρξη της υπηρεσίας ή εάν η υποβολή του αιτήματος γίνει μετά την έναρξη της υπηρεσίας, μέσα σε πέντε ημέρες από την υποβολή του. Τα πρωτογενή δεδομένα δεν θα πρέπει να διαβιβάζονται σε τρίτους». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην πολιτική απορρήτου της εταιρείας, στη διεύθυνση https://policies.google.com/privacy.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετά από σχεδόν δύο ώρες επανήλθαν facebook και instagram

Peristeri News

Προβλήματα με Facebook και Instagram – Οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν

Peristeri News

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Leave a Comment