PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Google Wallet: Δεν χρειάζεστε πλέον πορτοφόλι, μόνο λεφτά!


Οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν οτιδήποτε.

Με το «Google Wallet» ( http://www.google.com/wallet/ ) οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν οτιδήποτε, ακουμπώντας το κινητό τους σε ειδικά μηχανήματα της Mastercard που θα υπάρχουν στα ταμεία χωρίς να χρειάζεται να επιδεικνύουν κάποια πιστωτική κάρτα, αν και θα χρειάζεται να πληκτρολογούν ένα κωδικό ΡΙΝ (σύστημα PayPass).

Τη διάθεση μιας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας που επιτρέπει στους κατόχους «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) να τα χρησιμοποιούν σαν πιστωτική κάρτα για να πληρώνουν τις κάθε είδους συναλλαγές τους στα συνεργαζόμενα καταστήματα ξεκίνησε η Google.

Αρχικά, η νέα υπηρεσία προσφέρεται μόνο με τη συσκευή Nexus S 4G της ίδιας της Google (σε συνεργασία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Sprint , αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα κινητά που λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα Android, επίσης της Google.

Ο χρήστης «κατεβάζει» απλώς την ειδική εφαρμογή για το Google Wallet και την εγκαθιστά στο κινητό του.

«Με το Google Wallet, μπορείς να πατήσεις την τιμή, να πληρώσεις και να αποθηκεύσεις την απόδειξη με το κινητό σου τηλέφωνο και την τεχνολογία NFC», δήλωσε ο αντιπρόεδρος πληρωμών Οσάμα Μπεντιέ.

Η υπηρεσία Google Wallet αξιοποιεί ολοκληρωμένο κύκλωμα NFC, το οποίο βρίσκεται ενσωματωμένο στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα της Nexus, επιτρέποντας στο χρήστη να πληρώνει αμέσως τις αγορές του σε ειδικό ταμείο, εξοπλισμένο με το σύστημα PayPass της CitiMasterCard. «Οι δοκιμές του συστήματος ολοκληρώθηκαν, ενώ η πρώτη εκδοχή του θα περιλαμβάνεται στην εφαρμογή της εταιρίας Sprint», είπε ο κ. Μπεντιέ.

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και την επόμενη φορά που θα δείτε ένα από τα 300.000 σήματα PayPass σε όλο τον κόσμο, είσαστε έτοιμοι. Είμαι πολύ χαρούμενος που πετυχαίνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς ένα μέλλον, όπου η χρήση του κινητού για πληρωμές θα είναι εύκολη, αξιόπιστη και καθημερινή», λέει ο Ράιαν Μπλοκ ένας από τους δημιουργούς του προγράμματος, που σταδιακά θα επεκταθεί σε όλα τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Την ίδια στιγμή, εταιρίες όπως οι Visa, Discovery και American Express κατέθεσαν αιτήσεις στην Google, ώστε να συμπεριληφθούν και αυτές στο πρωτοπόρο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment