PeristeriNews.gr
Διεθνή

Για βιολογικό πόλεμο προετοιμάζεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν


Στην δουλειά φαίνεται ότι έχουν πέσει Βορειοκορεάτες επιστήμονες για την δημιουργία ιών και βακτηρίων απειλώντας να κηρύξουν βιολογικό πόλεμο στη ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με έκθεση Αμερικανών επιστημόνων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, το καθεστώς της Πιονγκιάνγκ διαθέτει ήδη ένα οπλοστάσιο, ικανό να προκαλέσει χάος και τρόμο στην περιοχή.

Στην τελευταία τους αξιολόγηση για τα όπλα μαζικής καταστροφής της Πιονγιάνγκ, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η διεθνώς απομονωμένη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει αναπτύξει σπρέι και «δηλητηριώδη στυλό» που μπορούν να μεταδώσουν θανατηφόρες ασθένειες.

Τα όπλα αυτά φέρεται ότι έχουν σχεδιαστεί για να μεταδίδουν μικρόβια όπως η ευλογιά ή να μολύνουν με άνθρακα, την ώρα που ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι είναι πιο επικίνδυνα ακόμη κι από το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της χώρας.

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

H έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο παρακολουθεί τη συμμόρφωση των ξένων κυβερνήσεων με τις υποχρεώσεις ελέγχου των όπλων, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα εθνικού επιπέδου επιθετικό πρόγραμμα βιολογικών όπλων. Έχει δηλαδή την ικανότητα να αναπτύξει βιολογικούς παράγοντες για στρατιωτικούς σκοπούς αλλά και την τεχνική υποδομή για την παραγωγή βακτηρίων, ιών και τοξινών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως παράγοντες βιολογικών όπλων. Η χώρα έχει επιπλέον τη δυνατότητα να δημιουργεί γενετικά βιολογικά προϊόντα».

«Η Πιονγιάνγκ είναι πιθανώς ικανή να εξοπλίζει πράκτορες βιολογικών όπλων με μη συμβατικά συστήματα, όπως σπρέι και συσκευές έγχυσης δηλητηρίων που έχουν αναπτυχθεί σε εργαστήριά της», επισημαίνει η αμερικανική έκθεση.

Σημειώνεται ότι, το απομονωμένο κράτος είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα από το 1987 και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί με την πάροδο του χρόνου υποδηλώνουν ότι έχει τη βούληση και την επιστημονική ικανότητα να κατασκευάζει βιολογικά όπλα.

Η Βόρεια Κορέα δεν παραδέχεται ότι διαθέτει βιολογικά όπλα

Από την πλευρά του, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν ουδέποτε παραδέχτηκε ότι έχει στην κατοχή του βιολογικά όπλα ενώ αξιόπιστες πληροφορίες είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν εκ των έσω.

Ο «εγκέφαλος» για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων, Κιμ Ιλ-Σουνγκ, συνειδητοποίησε ότι «το δηλητηριώδες αέριο (άνθρακα) και τα βακτήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στον πόλεμο», τη δεκαετία του 1980.

Το 1993, η υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, η Βόρεια Κορέα δοκίμαζε βιολογικά όπλα σε υπεράκτια νησιά και χρησιμοποιούσε πανεπιστήμια και ιατρικά ιδρύματα για να ερευνήσει τον άνθρακα, τη χολέρα, την πανούκλα και την ευλογιά.

Αυτό επιβεβαίωσε στις ΗΠΑ ο τότε επικεφαλής της CIA, Τζέιμς Γούλσεϊ, όπως σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Για δοκιμές σε πολιτικούς κρατούμενους μιλούν οι αποστάτες

Την ίδια ώρα αποστάτες που έχουν εγκαταλείψει τη Βόρεια Κορέα, έχουν υποστηρίζει ότι οι δοκιμές βιολογικών όπλων γίνονται σε πολιτικούς κρατούμενους της χώρας, ωστόσο, ανάλογοι ισχυρισμοί είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν, υπογραμμίζει η εφημερίδα Daily Mail.

Η έκθεση αξιολόγησης των ΗΠΑ έρχεται την ώρα που διπλωμάτες των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη μελετούν τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο καθεστώς της Βορείου Κορέας από το Συμβούλιο Ασφαλείας για τη δοκιμή πυρηνικών και βαλλιστικών της πυραύλων της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Βούλιαξε το Ντουμπάι από τις πλημμύρες

Peristeri News

Τουρκία: Εξέδωσε NAVTEX και επαναφέρει το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης νησιών

Peristeri News

Όλαφ Σολτς: Δεν καπνίζουμε όλοι χόρτο στη Γερμανία

Peristeri News

Leave a Comment