PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Γερμανία – Ελλάδα απόψε 21.45



Δαβίδ εναντίον Γολιάθ

Ενώπιον με μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία της είναι η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που καλείται την Παρασκευή (21:45, ΕΤ1), να νικήσει για πρώτη φορά μια από τις κορυφαίες ομάδες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τη Γερμανία του Γιοακίμ Λεβ στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει στο Γκντανσκ της Πολωνίας.

Η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και άλλες τόσες φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης φαντάζει ως “ανυπέρβλητο” εμπόδιο για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος που προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην απαντά στις προκλήσεις των Γερμανών.

Άλλωστε ο καλύτερος τόπος για «απαντήσεις» είναι το γήπεδο εκεί όπου η εθνική μας ομάδα «έκλεισε στόματα» με την πρόκρισή της στην φάση των «8» νικώντας το φαβορί Ρωσία.

Η παράδοση είναι κόντρα στην Ελλάδα, αφού σε σύνολο οκτώ αγώνων στο παρελθόν δεν έχουμε καμία νίκη κόντρα στη Γερμανία, ενώ έχουμε αποσπάσει τρεις ισοπαλίες και έχουμε ηττηθεί πέντε φορές.

Τελευταία αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν το 2001, όταν η εθνική μας ομάδα με προπονητή τον Βασίλη Δανιήλ είχε ηττηθεί με το βαρύ 2-4 στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002.

Αγωνιστικά, ο Φερνάντο Σάντος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αν εξαιρέσουμε φυσικά τις «απώλειες» των Αβραάμ Παπαδόπουλου και Κώστα Χαλκιά.

Ο Μάκος θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο αντικαταστάτης του Καραγκούνη στη μεσαία γραμμή, ενώ μία σκέψη του Πορτογάλου είναι να περάσει το Νίνη στη θέση του Γκέκα, στέλνοντας το Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Μια τέτοια κίνηση, βέβαια, εμπεριέχει ρίσκο ως προς τον έλεγχο του πολύ επιθετικού Φιλίπ Λαμ, αλλά σίγουρα ο Πορτογάλος εκλέκτορας ξέρει καλύτερα.

Στο γήπεδο του Γκντανσκ αναμένονται περίπου 4.500 Έλληνες και 20.000 Γερμανοί, μεταξύ των οποίων η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σε νοκ-αουτ ματς θα κριθεί η 3η θέση της Basket League

Peristeri News

Στις 2 Ιουλίου ξεκινά προετοιμασία ο Ατρόμητος

Peristeri News

Την 3η θέση της Basket League θα διεκδικήσει το Περιστέρι – Νέα ήττα από Ολυμπιακό

Peristeri News

Leave a Comment