PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία, Γερμανία, NATO απέσυραν τους συμβούλους από το Αφγανιστάν


Η Γαλλία, η Γερμανία και το NATO απέσυραν από το Αφγανιστάν το μη στρατιωτικό προσωπικό τους που υπηρετεί στη χώρα σε θέσεις συμβούλων καθώς συνεχίζονται για έκτη ημέρα οι διαδηλώσεις.

Η Γαλλία, η Γερμανία και το NATO απέσυραν από το Αφγανιστάν το μη στρατιωτικό προσωπικό τους που υπηρετεί στη χώρα σε θέσεις συμβούλων καθώς συνεχίζονται για έκτη ημέρα οι διαδηλώσεις με αφορμή την βεβήλωση του Κορανιού από Αμερικανούς. Επτά Αμερικανοί τραυματίες σε επίθεση και δύο Αφγανοί νεκροί σε επεισόδια.

Το γαλλικό υπουργείο δεν διευκρίνισε πόσοι άνθρωποι θα απομακρυνθούν αν και επισήμανε ότι το μέτρο θα ανακληθεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Πρόκειται κυρίως για συμβούλους που εργάζονται για την βελτίωση των θεσμών στη χώρα.

Οι στρατιώτες –οι Γάλλοι στο Αφγανιστάν είναι 3.600– δεν πρόκειται να απομακρυνθούν πριν από το 2013, όπως είχε διακηρύξει ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Παράλληλα και το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι ανακάλεσε τους Γερμανούς που συνεργάζονται με τα αφγανικά υπουργεία εξηγώντας και αυτό ότι πρόκειται για προληπτικό μέτρο. Σημειώνεται ότι 2.000 ειδικοί εργάζονται στο Αφγανιστάν για λογαριασμό του γερμανικού υπουργείου και από αυτούς οι 339 είναι υπήκοοι άλλων χωρών.

Τους συμβούλους του απέσυρε και το NATO.

Εν τω μεταξύ, τα επεισόδια με αφορμή την βεβήλωση του Κορανιού από Αμερικανούς συνεχίστηκαν την Κυριακή για έκτη ημέρα.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας από πυρά Αμερικανών στρατιωτών και άλλος ένας από την αφγανική αστυνομία.

Στις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 30 άνθρωποι.

* Σε ένα άλλο περιστατικό, επτά Αμερικανοί μέλη των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν άγνωστοι πέταξαν στο στρατόπεδό τους χειροβομβίδα

Καταζητείται Αφγανός για τη δολοφονία Αμερικανών

Οι δυο Αμερικανοί αξιωματικοί που σκοτώθηκαν το Σάββατο στο αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών, πυροβολήθηκαν από έναν Αφγανό συνάδελφό τους ύστερα από λογομαχία για τη βεβήλωση του Κορανίου σε αμερικανική βάση, ανέφερε κυβερνητική πηγή στην Καμπούλ.

Οι Αμερικανοί κορόιδευαν τους διαδηλωτές και τους προσέβαλαν και χαρακτήρισαν το Κοράνι κακό βιβλίο ενώπιον του Αφγανού συναδέλφου τους με αποτέλεσμα να ξεσπάσει λογομαχία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή απείλησαν τον Αφγανό.

Οι τρεις τους είχαν τότε μια έντονη λογομαχία και στη συνέχεια, ο Αφγανός εκνευρίστηκε και πυροβόλησε, ανέφερε η ίδια πηγή.

«Οχτώ σφαίρες βρέθηκαν κοντά στα δυο πτώματα, τα οποία εντοπίστηκαν μια ώρα
μετά το συμβάν γιατί ο χώρος στον οποίο βρίσκονταν ήταν ηχομονωμένος», πρόσθεσε η κυβερνητική πηγή και επισήμανε ότι οι πληροφορίες αυτές υπάρχουν χάρη στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος για τη δολοφονία, ένας 25χρονος Αφγανός, διαφεύγει τη σύλληψη. Η έρευνά της ISAF είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment