PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Γ. Βαθιώτης: To Περιστέρι ένα «πολυπολιτισμικό κέντρο»



Επιστολή του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Περιστέρι Μαζί”, Γιώργου Βαθιώτη.

Στο προαύλιο του 28ου δημοτικού σχολείου έγινε εχθές το απόγευμα μια συναυλία «Νίκης» για την άρση «επιτέλους» της αναστολής της λειτουργίας του.

Ο Γιώργος Βαθιώτης με τους συνεργάτες του συνεχάρησαν τους γονείς, τους δάσκαλους γιατί ο στόχος, να μην κλείσει ένα ακόμη σχολείο από «άγνοια», επετεύχθη.

Μετά τη γιορτή με ανθρώπους που αγαπούν το Περιστέρι περπατήσαμε για πολλοστή φορά αυτό το μήνα στην περιοχή της πλατείας της Ανθούπολης, στην περιοχή γύρω από την κεντρική πλατεία στο Μπουρνάζι και στην πλατεία του Δημαρχείου και διαπιστώσαμε για πολλοστή φορά τα ίδια και απαράλλαχτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες.

Εκατοντάδες (λάθρο?) μετανάστες, ένα πολυπολιτισμικό Περιστέρι, όπως χαρακτήρισε την πόλη μας ο Δήμαρχός μας σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, καταλαμβάνουν κάθε σούρουπο τις εν λόγω πλατείες με αποτέλεσμα γονείς και παιδιά να περιορίζονται στις πολύ φωτισμένες γωνιές για το παιγνίδι τους. Οι δε καταστηματάρχες των περιοχών μάς έδειξαν και πού «διαμένουν» οι οικονομικοί μετανάστες στοιβαγμένοι κατά δεκάδες, μια διαμονή που σκοτώνει την αξιοπρέπεια τους και βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία όλων αυτών, που «είναι πια» κοντά μας.

Η απελπισία, η έλλειψη ενημέρωσης, η ανησυχία για υπερμολυσματικά νοσήματα, η ανασφάλεια στους δρόμους, είναι λίγα από τα συναισθήματα που αποκομίσαμε από τους συμπολίτες μας που έρχονται πλέον σε καθημερινή επαφή με το κύμα των (λάθρο?) μεταναστών στο Περιστέρι.

Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι δεν έχει αξιολογηθεί «ρεαλιστικά» και ότι δεν έχει ακόμα εκπονηθεί κανένα σχέδιο οργάνωσης για να αντιμετωπιστεί το « παράνομο μεταναστευτικό κύμα προς το Περιστέρι», που αναμένεται να διογκωθεί μετά την λειτουργία των νέων σταθμών του μετρό, διαπίστωση δια στόματος του Δημάρχου μας, σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή της πόλης μας να προσεγγίσει το θέμα με τη μεγίστη ευαισθησία, αποδίδοντας το σεβασμό στους Περιστεριώτες που σε τόσο «μίζερους καιρούς» δοκιμάζονται σκληρά χωρίς να εισακούγονται οι ανάγκες και οι φόβοι τους!

Γιώργος Βαθιώτης

Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Περιστέρι Μαζί»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Την Τετάρτη 22/5 η δεύτερη εκδήλωση του Δήμου για τα 90 χρόνια Περιστέρι

Peristeri News

Περιστέρι: Παιδικές παραστάσεις και κινηματογράφος στο κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς»

Peristeri News

Με όμορφες δράσεις εορτάστηκε και φέτος στο Άλσος Περιστερίου η γιορτή της Μητέρας

Peristeri News

Leave a Comment