PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Βαρουφάκης: Οι θεσμοί πιέζουν για άρση αναστολής πλειστηριασμών


Οι θεσμοί απαιτούν να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας στην Ελλάδα, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκου Μαυραγάνη.

Οι θεσμοί απαιτούν να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας στην Ελλάδα, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκου Μαυραγάνη.

Ο κ. Βαρουφάκης έδωσε ένα στίγμα από το περιεχόμενο των συνομιλιών λέγοντας ότι «κάποιοι από τους θεσμούς αυτή την ώρα που μιλούμε, αλλά και συνεχώς, εγείρουν το θέμα του ηθικού κινδύνου».

«Λένε ότι αν επιμείνουμε στην απαγόρευση πλειστηριασμών, σου λένε “γιατί οι άλλοι να πληρώνουν το στεγαστικό τους; Δημιουργείς μία διαδικασία, μία κατάσταση που κάνει κάποιους να λειτουργούν ανήθικα”. Υπάρχει η άποψη να πεταχτούν οι άνθρωποι στο πεζοδρόμιο για να μην κινδυνεύσει η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών», σημείωσε.

Η ερώτηση αφορούσε την κατοχή CDS (Συμβάσεων Ανταλλαγής Κινδύνου Αθέτησης) δίχως την αντίστοιχη κατοχή τίτλων κρατικών ομολόγων. Ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι τα «γυμνά» CDS είναι η κερκόπορτα για να ελέγξουν οι κερδοσκόποι τις οικονομίες των χωρών.

Ο υπουργός Οικονομικών συμφώνησε για τους κινδύνους λέγοντας ότι με την κατοχή CDS χωρίς να κατέχουν τα αντίστοιχα ομόλογα «το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν γίνεται μόνο παράλογο, αλλά και πολύ επικίνδυνα».

«Η λύση δεν μπορεί να δοθεί σε εθνικό πλαίσιο», είπε ο κ. Βαρουφάκης και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να «απαγορεύσει συμβολικά» την κατοχή των «γυμνών» CDS. «Η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια εκείνων που κερδοσκοπούν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε.

Λύση στη βία δεν είναι η άτακτη φυγή

Ένα λιτό σχόλιο έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη Βουλή με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια. Όλα τα κόμματα και ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης τού εξέφρασαν την συμπαράστασή τους.

«Ευχαριστώ για τα λόγια συμπαράστασης», απάντησε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Όλοι μας είμαστε ταγμένοι στον δύσκολο αγώνα και στην τεράστια ανάγκη που υπάρχει να μην ψάχνουμε εύκολες λύσεις για τα θέματα της βίας. Η λύση δεν είναι η άτακτη φυγή, ούτε το άβατο ούτε η βίαιη καταστολή της βίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment