PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Στουρνάρας: Μεγάλη πρόκληση η τραπεζική ένωση


Η τραπεζική ένωση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και στόχους στον δρόμο για τη νομισματική ενοποίηση από την καθιέρωση του ευρώ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Η τραπεζική ένωση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και στόχους στον δρόμο για τη νομισματική ενοποίηση από την καθιέρωση του ευρώ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα διεθνούς συνεδρίου-σεμιναρίου που διοργάνωσε το think tank «eurofi» στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.

Ο κ. Στουρνάρας έδωσε έμφαση στα επιμέρους θέματα που συνδέονται με την τραπεζική ενοποίηση σε επίπεδο ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε και στα εξειδικευμένα θέματα που συνδέονται με την πορεία της τραπεζικής ενοποίησης και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας.

Όπως είπε, η ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης είναι μια από τις προϋποθέσεις για να αποκατασταθεί η ρευστότητα και η αξιοπιστία στην ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και στον τραπεζικό τομέα, αλλά και για τη διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας.

Η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται ακόμη σε φάση δημοσιονομικής προσαρμογής, με τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης να είναι πλέον ορατά, σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ. Η βιώσιμη όμως ανάπτυξη μπορεί μόνο να διασφαλιστεί όταν η ρευστότητα αποκατασταθεί, είπε ο κ. Στουρνάρας και σημείωσε ότι μέχρι τώρα η πιστωτική επέκταση κινείται σε στενά πλαίσια σε πολλές χώρες της Ε.Ε.

Η αποκατάσταση της ρευστότητας είναι αναγκαία για μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα οδηγήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η ελληνική Προεδρία δίνει έμφαση σε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτήν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment