PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Σταθάκης: Θα καταλήξουμε σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία


Tόνισε ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας στη Βουλή στη διάρκεια επερώτησης της Ν.Δ. για τα δημόσια έργα.

«Σεβόμαστε την λαϊκή εντολή, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία συμφωνία που θα απεμπλέξει το σύστημα. Κάνουμε υποχωρήσεις σε πολλά θέματα, αλλά θα καταλήξουμε σε μία συμφωνία επωφελή και για τα δύο μέρη», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στη Βουλή στη διάρκεια επερώτησης της Ν.Δ. για τα δημόσια έργα.

Ο υπουργός κατήγγειλε ότι τα προηγούμενα χρόνια δίνονταν χρήματα από το ΕΣΠΑ προκειμένου να μην χάνουν χρήματα οι παραχωρησιούχοι από τη μείωση στην κίνηση των διοδίων. «Υπήρξε μία δημιουργική λογιστική. Π.χ. υπήρχαν ποσά των διοδίων που υστερούσαν των αναμενομένων, τα οποία αντικαταστάθηκαν με χρήματα του ΕΣΠΑ. Υπήρχαν δημιουργικά τρικ», τόνισε.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο ο Γ. Σταθάκης επεσήμανε ότι «η Ν.Δ. παραμένει στην στρατηγική της καταστροφολογίας, ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη, ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το ΕΣΠΑ και ότι πάγωσαν τα πάντα». Όμως, συνέχισε, «τίποτε από τα τρία καταστροφολογικά σενάρια δεν έχει συμβεί. Δεν κατέρρευσε το τραπεζικό σύστημα. Δεν κατέρρευσαν τα δημόσια έσοδα, πάνε καλά, πιο καλά από τους προηγούμενους μήνες. Δεν κατέρρευσε η οικονομία, αλλά η μείωση είναι οριακή». «Ο τρόπος που η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα πράγματα δεν μπορεί να παράξει σήμα ότι θα σταματήσουν την επόμενη εβδομάδα τα έργα όπως λέτε. Υπάρχουν προβλήματα αλλά εδώ είμαστε για να τα λύνουμε», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας.

Για την αναπτυξιακή προοπτική ο Γ. Σταθάκης είπε ότι υπάρχει το πακέτο Γιούνκερ που θα ενεργοποιηθεί μετά την συμφωνία με τους δανειστές. «Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η χώρα θα είναι έτοιμη να υποβάλει τις προτάσεις της για έργα απολύτως συμβατά», δεσμεύθηκε προσδιορίζοντας χρονικά τα τέλη Ιουνίου για την υποβολή των σχετικών έργων.

Ακόμη επεσήμανε ότι για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων θα αλλάξει η συμφωνία που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. «Οι ισχύουσες συμβάσεις θα βελτιωθούν αισθητά υπέρ του δημοσίου συμφέροντος», είπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment