PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: «Το ελληνικό δράμα έχει καταστεί ευρωπαϊκό δράμα»


Επισήμανε ο πρωθυπουργός της χώρας μας κατά την τοποθέτησή του στη διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση στο Οσλο της Νορβηγίας.

«Το ελληνικό δράμα έχει στην πραγματικότητα καταστεί ευρωπαϊκό δράμα», επισήμανε ο πρωθυπουργός της χώρας μας κατά την τοποθέτησή του στη διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση στο Οσλο της Νορβηγίας.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δοκιμάζεται όχι μόνο η πολιτική βούληση αλλά και η συνοχή της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα με αποτελεσματικό τρόπο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και διατύπωσε αιχμές ότι οι πιέσεις των αγορών και τα συνεχή δημοσιεύματα των ξένων μέσων ενημέρωσης εις βάρος της Ελλάδας δημιουργούν κλίμα φόβου για τις εξελίξεις.

«Στην Ευρώπη και στον κόσμο υπάρχει μία πολιτική φόβου και μία δυσπιστία στις δυνάμεις της κοινωνίας μας και σε αυτά που μπορεί να κάνει» τόνισε.

Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι οι εταίροι της Ελλάδας στην Ε.Ε. έχουν αποφασίσει πως η χώρα μας θα παραμείνει στο ευρώ, ενώ σχετικά με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης δήλωσε ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε ακόμη πιο μπροστά».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει σε μια σειρά από τομείς, όπως και στα θετικά αποτελέσματα που διαφαίνονται με την αύξηση των εξαγωγών και την ανοδική κίνηση του τουρισμού.

Αναφέρθηκε ακόμα στον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας στην περιφέρεια της Ευρώπης και στην αντιμετώπιση διεθνών κρίσεων, όπως αυτή της Λιβύης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment