PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Γ.Ο.Π. Παλάσκας: Ο σύλλογος που έφερε το τένις στο Περιστέρι


Τα τελευταία χρόνια αισθητή την παρουσία του στο χώρο των αθλημάτων έχει κάνει και το τένις…

Ως γνωστόν οι περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν ποδόσφαιρο και μπάσκετ για την άθληση των παιδιών τους. Τα τελευταία χρόνια αισθητή την παρουσία του στο χώρο των αθλημάτων έχει κάνει και το τένις. Ένα άθλημα που σε ευρωπαϊκές χώρες είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο και χαρακτηρίζεται λανθασμένα ως ένα από τα αθλήματα των πλουσίων.

Ο «Γ.Ο.Π. Παλάσκας» με την ίδρυσή του τμήματος τένις το 1995 κατέρριψε όλες τις φήμες που συνόδευαν το συγκεκριμένο άθλημα. Όσοι ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το τένις μπορούν να καταλάβουν ότι είναι ένα αγώνισμα που προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα σε ένα αθλητή. Πρόκειται για άθλημα που γυμνάζει όλο το ανθρώπινο σώμα χαρίζοντας καλή φυσική κατάσταση και εγρήγορση του μυαλού αφού παίζει μεγάλο ρόλο η γρήγορη σκέψη για την επίτευξή του.

Τα πρώτα βήματα του Συλλόγου τένις «Γ.Ο.Π. Παλάσκας» έγιναν σε ένα γήπεδο που υπάρχει απέναντι από το Άλσος Περιστερίου. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκαν τέσσερα γήπεδα στο Λόφο Αξιωματικών. Πλέον, οι νέες εγκαταστάσεις είναι στην περιοχή Τσαλαβούτας, στην οδό Κρυστάλλη 49 οι οποίες έχουν τρία γήπεδα ενώ υπάρχει και προοπτική για άλλα τρία. Από το Σύλλογο υπάρχει μια μεγάλη ευχαρίστηση και αισιοδοξία για την μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη αφού υπάρχουν οι προϋποθέσεις σε όλα τα επίπεδα. Όπως μας τονίζει η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου κα Μαρία Πετροπούλου, οι άνθρωποι του Συλλόγου και οι γονείς είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τη συμβολή της Διοίκησης του Δήμου Περιστερίου στην ανάπτυξη των υποδομών του «Γ.Ο.Π. Παλάσκας» με άρτιες εγκαταστάσεις.

Για να ξεκινήσει κάποιος την ενασχόλησή του με το τένις δεν χρειάζεται ιδιαίτερο εξοπλισμό όπως σε άλλα αθλήματα. Οι τιμές των ρακετών είναι πολυποίκιλες οπότε ανάλογα με το επίπεδο και την ποιότητα που θέλει ο κάθε αθλητής, μπορεί να επιλέξει από μια μεγάλη γκάμα.

Οι ηλικίες στα τμήματα ξεκινάνε από 5 μέχρι 16 ετών. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και τμήματα ενηλίκων, διότι είναι γνωστό πως στο τένις δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας.

Επιπλέον, στον «Γ.Ο.Π. Παλάσκας» υπάρχει η αγωνιστική ομάδα με παιδιά ηλικίας 10 έως 18 ετών. Η ομάδα αυτή είναι άκρως πετυχημένη, με αρκετές πρωτιές και κύπελλα. Προπονητής της αγωνιστικής είναι ο Θοδωρής Σταθόπουλος, ο οποίος έχει επιφέρει θετικά αποτελέσματα στον μόλις ένα χρόνο που είναι επικεφαλής. Υπάρχουν αρκετοί διακριθέντες αθλητές που κατέχουν υψηλή θέση και εξαιρετικό επίπεδο.

Όσον αφορά τις τιμές, για τα παιδιά τα οποία προπονούνται για μία ώρα, 2 φορές την εβδομάδα, η μηνιαία συνδρομή είναι 35 ευρώ, ενώ για τους ενήλικες, η μηνιαία συνδρομή είναι 40 ευρώ. Ο σύλλογος πάντα καταβάλει προσπάθεια να κρατάει σταθερές τιμές και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες παρά την οικονομική κρίση.

Το τένις ,πλέον, είναι ένα άθλημα το οποίο έχει περάσει σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα και έχει διαδοθεί αρκετά. Υπάρχει αρκετά μεγάλη ζήτηση από τους Περιστεριώτες και οι διοικούντες του συλλόγου ευελπιστούν πως θα δημιουργηθούν άλλα τρία γήπεδα ώστε να καλύπτεται η ζήτηση ευκολότερα.

Ο σύλλογος «Γ.Ο.Π. Παλάσκας» πέρα από την επιτυχημένη του πορεία στο τένις λειτουργεί και άλλα δύο τμήματα υπό την αιγίδα του. Το ένα είναι ο στίβος, με τις προπονήσεις να διεξάγονται στο γήπεδο του Ατρομήτου, κάθε απόγευμα. Είναι άξια αναφοράς η προσφορά του προπονητή του τμήματος στίβου, Νίκου Παπουτσάκη, σε θέματα φυσικής κατάστασης στα παιδιά της αγωνιστικής ομάδας του τμήματος τένις. Το άλλο είναι το πινγκ πονγκ και λειτουργεί στην οδό Δημοσθένους 12, απέναντι από την Ξυλοτεχνία.

Για πληροφορίες σχετικά με εγγραφές στο «Γ.Ο.Π. Παλάσκας» μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα : 2105738824 από τις 18:00 μέχρι τις 21:00.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην 4η θέση του Basketball Champions League το Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο – Ένα ματς για την ολοκλήρωση των playouts

Peristeri News

Ο Βασίλης Σπανούλης καλύτερος προπονητής του Basketball Champions League

Peristeri News

Leave a Comment