PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Μουζάλας: Αρνηθήκαμε «στρατόπεδο» με 50.000 πρόσφυγες


Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αποτράπηκαν οι σχεδιασμοί για τη δημιουργία ενός «camp προσφύγων το οποίο θα είχε το τερατώδες νούμερο των 50.000-60.000 ατόμων» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, με αφορμή τις αποφάσεις της μίνι Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.

«Είχαμε την υποχρέωση, αλλά και το θέλαμε, δεν ήταν μόνο η υποχρέωση, προσωρινής φιλοξενίας 10.000 σε χώρους, να έρχονται να μένουν για λίγο, μέχρι να φύγουν, να μετεγκατασταθούν στην Ευρώπη, στην Αθήνα και 10.000 στη Μακεδονία. Αυτό ήταν το κυβερνητικό σχέδιο εδώ κι ένα μήνα κι είχε ανακοινωθεί. Σε αυτό θέλανε να αντιπροτείνουν ένα τεράστιο στρατόπεδο με 50.000. Δηλαδή, αυτό το σχέδιο που είχαμε εμείς, συν 50.000 θέσεις σε στρατόπεδο προσφύγων, ένα τερατώδες πράγμα», δήλωσε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στον Βήμα FM.

Προσφυγικό: Δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά το τέλος της μίνι Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες
Αντ’ αυτού, όπως τόνισε, η κυβέρνηση πέτυχε όχι μόνο να μη γίνει αυτό το στρατόπεδο, αλλά να πάρει επιδοτήσεις ενοικίων για 20.000 Σύρους πρόσφυγες. «Αυτό αλλάζει δραματικά θετικά την εικόνα. Δεν έχουμε στρατόπεδα προσφύγων κι αντίθετα έχουμε μια επιδότηση ενοικίου που σημαίνει ότι αυτές οι οικογένειες των προσφύγων θα μείνουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες, θα μπορούν πιο εύκολα να μην επιβαρύνουν και να μην επιβαρυνθούν από τις κοινωνικές συνθήκες και θα υπάρχει και μια κίνηση στην αγορά με όλα αυτά τα ενοίκια», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment