PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Δραγασάκης: Θέμα εκλογών δεν υπάρχει


Η κυβέρνηση υλοποιεί όσα έχει κληθεί να υλοποιήσει, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στον Alpha, ενώ επισήμανε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιφέρει μια σειρά θετικών συνεπειών που θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη.

Ερωτηθείς αν ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ ζήτησε νέα μέτρα, τόνισε ότι δεν υπάρχουν «επιπλέον» μέτρα πέρα από όσα είναι ήδη γνωστά και διαβεβαίωσε ότι τα όποια εκκρεμή θέματα είναι διαχειρίσιμα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δραγασάκη είπε αυτό «θέλουμε να περάσουμε από τη στείρα λογική των ιδιωτικοποιήσεων σε εκείνη της συλλογικής αξιοποίησης προς όφελος της κοινωνίας».

Για τη φορολογία είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υλοποιήσει συμφωνηθείσες πολιτικές με τον πιο δίκαιο τρόπο.

Σημείωσε επίσης ότι στο μέτωπο των λιστών και της φοροδιαφυγής γίνεται σημαντική δουλειά και υπάρχει πρόοδος.

Για το ασφαλιστικό, ο κ. Δραγασάκης είπε πως αν δεν βρούμε τώρα τη σωστή λύση, το αύριο θα είναι χειρότερο από το σήμερα.

Ειδικά για τους αγρότες, σημείωσε ότι είναι σημαντικό ότι ο Πρωθυπουργός τους προσκαλεί σε διάλογο και τόνισε ότι δεν πρέπει να πάει χαμένη αυτή η δυνατότητα.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, μίλησε για κίνδυνο να κλείσουν τα σύνορα και είπε ότι για να αποφύγουμε τα χειρότερα στη διαχείρισή του, χρειάζεται να είμαστε προετοιμασμένοι για την αντιμετώπισή τους.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξελέγη δεσμευόμενη ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία με τον πιο δίκαιο τρόπο και θα προχωρήσει ταυτόχρονα σε παράλληλες δράσεις.

Όπως είπε, όσο μπορούμε να υλοποιούμε τη συμφωνία και τις παράλληλες δράσεις, εμείς θα είμαστε εδώ.

«Θέμα εκλογών δεν υπάρχει εφόσον μπορούμε να υλοποιούμε την εντολή του λαού» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «είμαστε για τα δύσκολα».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment