PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Δ.Α.Τ.Ε.Π.: Επιτέλους ας ειπωθούν αλήθειες


Επιστολή του Ιωάννη Κυριακόπουλου, γραμματέα της παράταξης «Περιστέρι με όλους – Ανατροπή» και μέλους Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.:

Σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 5/2/2016 με μοναδικό θέμα την εκκαθάριση της Δ.Α.Τ.Ε.Π. , καθώς και την τελική τοποθέτηση της διοίκησης σχετικά με την εκτός ορίων χρονικά καθυστερούμενη λύση της εταιρείας , για άλλη μια φορά γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες της λογιστικής ασάφειας και πάσης φύσεως ένδειας επιχειρημάτων που χαρακτηρίζει αυτή.

Χαμένοι σε ανούσιες – σκοπίμως διάσπαρτες – νομικές λεπτομέρειες και πληθώρα παλινωδιών επιχειρημάτων οικονομικού περιεχομένου , το Δημοτικό Συμβούλιο με ισχνή πλειοψηφία κατέληξε σε απόφαση που δηλώνει ότι η εκκαθάριση της Δ.Α.Τ.Ε.Π. έχει ολοκληρωθεί , με έκδηλη την αδυναμία της διοίκησης τεκμηρίωσης των αποτελεσμάτων και πλήρη απουσία όλων εκείνων των στοιχείων που θα αποδεικνύουν το αληθές της αποφάσεως.

Η παράταξη μας σε ανύποπτο χρόνο και σε συνεδριάσεις με θέματα ισολογισμών και προυπολογισμών έχει εκφράσει την θέση της σχετικά με το ζήτημα της εκκαθάρισης και έχει καταθέσει έγγραφα και σχετική νομολογία με αυτή. Σκοπός πλέον αυτού του δελτίου τύπου είναι να κοινωνήσει προς την τοπική κοινωνία όλο το περίγραμμα και χρονοδιάγραμμα της εκκαθάρισης της Δ.Α.Τ.Ε.Π.

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ – ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ.

– Απόφαση λύσης εκκαθαρίσεως ΔΑΤΕΠ 3/7/2007 ( αρ. απόφασης ΔΣ 369)
– ΚΥΑ 50891/10.9.2007 ( ΦΕΚ 1876/14.9.2007) άρθρο 9 ορίζει σαφέστατα ότι το στάδιο εκκαθάρισης δεν μπορεί να υπερβεί τη τριετία (3) , από την ημερομηνία ενάρξεως της εκκαθάρισης. Για την συνέχιση εκκαθάρισης πέραν της τριετίας απαιτείται σχετική πράξη του Γενικού Γραμματέα οικείας Περιφέρειας. Σε καμία περίπτωση το στάδιο της εκκαθάρισης δεν μπορεί να υπερβαίνει την πενταετία.
– Γνωμοδότηση Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης ( ΕΕΤΑΑ) που γνωμοδοτεί ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις διέπονται και από τον Ν.2190/1920
– Αρθρο 49 Ν2190/1920 παρ.6 αναφέρει ότι αν το στάδιο εκκαθάρισης την πενταετία , ο εκκαθαριστής υποχρεούται να υποβάλλει σχέδιο επιτάχυνσης και περάτωσης εκκαθάρισης. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει έκθεση για τις μέχρι τότε εργασίες εκκαθάρισης , τους λόγους καθυστέρησης και τα μέτρα που προτείνονται για την ταχεία περάτωση της.
– Ν. 4071/2012 Αρθρο 10 Ρυθμίσεις για τις οφειλές Ο.Τ.Α. « Οι οφειλές προς ελληνικό δημόσιο , ΙΚΑ και εργαζόμενους δημοτικών επιχειρήσεων που τελούν σε καθεστώς εκκαθαρίσεως εξoφλούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τους ΟΤΑ που τις έχουν συστήσει».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ

– Εκθέσεις Ορκωτών Ελεγκτών Δήμου Περιστερίου 2013 – 2014 υπολογίζουν την ζημιά της ΔΑΤΕΠ σε 2.734.776,23 ευρώ και επισημαίνουν ότι θα έπρεπε να είχε σχηματιστεί αντίστοιχη ισόποση πρόβλεψη υποτίμησης , λόγω αρνητικής καθαρής θέσης.
-Σύμφωνα με την επίσημη θέση της διοίκησης αποτέλεσμα εκκαθάρισης είναι περίπου 659.000 ευρώ και είναι οφειλές προς προμηθευτές , χωρίς να υπολογίζονται και οι οφειλόμενες εισφορές προς Ι.Κ.Α.

Κατόπιν αυτών εύλογα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και συγκεκριμένα θέματα καλείται η διοίκηση Παχατουρίδη να δώσει εξηγήσεις :

1. Ποιο είναι το πραγματικό αποτέλεσμα εκκαθάρισης της Δ.Α.Τ.Ε.Π. και ποια έκθεση εκκαθαριστών πιστοποιεί αυτό.
2. Ποιος ο λόγος καθυστέρησης εκκαθάρισης και πως αιτιολογείται η χρονική υπέρβαση των πέντε(5) ετών , καθώς και που οφείλεται αυτή.
3. Στην έκθεση εκκαθάρισης , η οποία σημειωτέον δεν έχει κοινοποιηθεί πουθενά και σε κανένα , ποια αναφορά γίνεται στην καταγραφή και αποτίμηση της περιουσίας και πάγιων στοιχείων της Δ.Α.Τ.Ε.Π. , ποιά η διεκπεραίωση εκκρεμών υποθέσεων , ποιά η είσπραξη απαιτήσεων , ποιά η καταγραφή και πληρωμή χρεών έναντι Δημοσίου , Ασφαλιστικών Οργανισμών , Εργαζόμενων και προμηθευτών.
4. Ποια είναι η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών αφού είναι υποχρεωτική η έγκριση λογαριασμών εκκαθάρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο.
5. Γιατί λόγω της χρονικής υπέρβασης δεν υποβλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχέδιο επιτάχυνσης και περάτωσης εκκαθάρισης , μέσα στο οποίο θα αναφέρονταν οι μέχρι τότε εργασίες εκκαθάρισης και οι λόγοι καθυστέρησης εκκαθάρισης , καθώς και τα μέτρα που προτείνονται για την ταχεία περάτωση της.
6. Ποιος ο λόγος προσφυγής σε γνωμάτευση από ιδιώτη νομικό σύμβουλο σχετικά με το θέμα αποζημίωσης των πρώην εργαζομένων της Δ.Α.Τ.Ε.Π. , καθώς ο νόμος 4071/2012 είναι ξεκάθαρος ως προς τον τρόπο εξόφλησης σε υπό εκκαθάριση δημοτικές επιχειρήσεις ( Σε επιβεβαίωση όλων των παραπάνω να υπενθυμίσουμε ότι η παράταξη μας σε Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταθέσει στα πρακτικά αυτού αντίστοιχες αποφάσεις Δήμων και συγκεκριμένα Δήμος Λεβαδέων αρ.απ.48/26.3.2014 , Δήμος Πεντέλης αρ.απ.297/2013 , Δήμος Λήμνου αρ.απ.255/2012).

Κατόπιν τούτου του ιστορικού εκκαθάρισης της Δ.Α.Τ.Ε.Π. και του χρόνου ταχείας συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο , καθώς και το πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων που χρήζουν απαντήσεων , καλούμε την διοίκηση Παχατουρίδη ΑΜΕΣΑ να παραδώσει όλο τον φάκελο εκκαθάρισης της Δ.Α.Τ.Ε.Π. στις Δημοτικές Παρατάξεις και τους δημότες Περιστερίου , όπως και να απαντήσει σε κάθε ερώτημα που έχει τεθεί , αρνούμενη για πρώτη φορά στον δημοτικό της βίο τον στρουθοκαμηλισμό και την τακτική συσκοτισμού κάθε σοβαρού θέματος. Αντιλαμβανόμενοι την δυσκολία της διοίκησης να πράξει τα αυτονόητα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων , επισημαίνοντας για πολλοστή φορά ότι τα δημοτικά θέματα δεν είναι προσωπική υπόθεση και κτήμα κανενός δημάρχου και δημοτικής αρχής , δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση την πρόθεση μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε κάθε παράθεση και ανάλυση στοιχείων και δεδομένων της εκκαθάρισης Δ.Α.Τ.Ε.Π. , καθώς και σε κάθε ανοικτή συζήτηση που θα οδηγήσει σε τερματισμό αυτής της επίπλαστης χρονικά διαδικασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment