PeristeriNews.gr
Διεθνή

Φυσικό αέριο: Η τιμή εκτινάχθηκε 17% σε δύο ημέρες


Οι τιμές του φυσικού αερίου εκτοξεύονται σε όλο τον κόσμο, καθώς η προσπάθεια της Ευρώπης να απομακρυνθεί από τα ρωσικά καύσιμα ταράζει τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας.

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί κατά 17% υψηλότερα τις τελευταίες δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα μειώσει τις ροές στην ήπειρο μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

Τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου TTF για τον Αύγουστο – η τιμή αναφοράς στην Ευρώπη – αυξήθηκαν απότομα τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση της κίνησης της ρωσικής Gazprom.

Οι τιμές εκτινάχθηκαν ξανά την Τρίτη σε περίπου 188 ευρώ (191,50 δολάρια) ανά μεγαβατώρα, σύμφωνα με στοιχεία από το ανταλλακτήριο ICE. Αυτό ήταν περισσότερο από 17% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής στα 160 ευρώ περίπου και το υψηλότερο από τις αρχές Μαρτίου.

Το φυσικό αέριο έχει πλέον αυξηθεί περισσότερο από 77% για το μήνα, όντας σε τροχιά για τον ακριβότερο μήνα από το 1990.

Το συμβόλαιο για τις παραδόσεις του Αυγούστου λήγει την Τετάρτη, γεγονός που ενισχύει την αστάθεια. Ο όγκος είναι συνήθως μικρός πριν από τη λήξη, πράγμα που σημαίνει ότι μεμονωμένες συναλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες κινήσεις της αγοράς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment