PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Κουβέλης: Η επιθετικότητα της Τουρκίας παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου


Δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατά τη συνάντηση που είχε με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανό στο γραφείο του στη Βουλή.

Η επιθετικότητα της Τουρκίας η οποία παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, προσβάλλει την ανεξαρτησία μιας Ευρωπαϊκής χώρας, όπως είναι η Κύπρος, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά τη συνάντηση που είχε με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανό στο γραφείο του στη Βουλή.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Κουβέλης είπε: «Είναι κοινός μας τόπος ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα ολόκληρο δίκτυο αποδοκιμασίας και απομόνωσης της Τουρκίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο για να αποκλιμακωθεί η ένταση που προκαλείται από την Τουρκία είναι ανάγκη ολόκληρη η Ευρώπη και ο ΟΗΕ να μιλήσουν ξεκάθαρα και να πουν ότι αυτό που πράττει είναι πράξη προσβολής του διεθνούς δικαίου και της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Σ’ ό,τι αφορά στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι παραμένει σταθερά στην θέση ότι η αναγκαία προϋπόθεση αποτελεί ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος και η συζήτηση με την άλλη πλευρά, σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ωστόσο επεσήμανε πως προϋπόθεση είναι η Τουρκία να εγκαταλείψει «την άγονη, την εξαιρετικά επιθετική στάση που κρατάει αναφορικά με τις συζητήσεις και τη διαπραγμάτευση για την αναγκαία επίλυση του προβλήματος της Κύπρου».

Σε ανάλογο μηκος κύματος κινήθηκε στις σύντομες δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ επισημαίνοντας ότι το Κυπριακό πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί μόνο στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα στελέχη του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσιελέπης και Μαρία Σάββα, ενώ παρών ήταν και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment