PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Υπάρχει εθνική γραμμή για το Κυπριακό


«Για το Κυπριακό υπάρχει εθνική γραμμή», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά από την ενημέρωση που είχε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εν όψει της διάσκεψης της Γενεύης.

«Διεκδικούμε μια δίκαιη βιώσιμη και λειτουργική λύση σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αποδεκτή από τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας», πρόσθεσε, εξέφρασε τις αντιρρήσεις της αναφορικά με τις «αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων χωρών» και τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής.

Στη συνάντηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε σχετικά με το πού βρίσκεται η διαπραγμάτευση και ποιες εκκρεμότητες υπάρχουν. Όπως γνωστοποίησε, τόνισε «στον Πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα οφείλει να σταθεί στο πλάι του κυπριακού λάου και της πολιτικής ηγεσίας του», με ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε όλοι οι διεθνείς παράγοντες και κυρίως η Ε.Ε. να συμβάλουν ώστε να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία.

Τέλος, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη παραμένει σταθερή στη θέση ότι η «Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment