PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δύο συλλήψεις για ένοπλες ληστείες και στη Δυτική Αθήνα


Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προχώρησαν οι αρχές συλλαμβάνοντας δύο άτομα ηλικίας 37 και 55 ετών, ενώ δύο συγκατηγορούμενοί τους βρίσκονται ήδη στη φυλακή καθώς είχαν συλληφθεί για τη ληστεία σε σουπερ μάρκετ στις Αχαρνές.

Συνολικά εξιχνιάσθηκαν 20 περιπτώσεις ληστειών καθώς και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και μία σε βάρος υπαλλήλου καταστήματος αφού οι κατηγορούμενοι δεν δίσταζαν σε πολλές περιπτώσεις να πυροβολήσουν κατά αστυνομικών και υπαλλήλων, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Ειδικότερα, από τις αρχές του 2016 διαπιστώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, κυρίως σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιώντας οπλισμό και υλικά κάλυψης των χαρακτηριστικών τους (καπέλα, γυαλιά ηλίου, γάντια κλπ) ενώ για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες.

Δραπέτης φυλακών ο ένας από τους συλληφθέντες

Τις προηγούμενες ημέρες συνελήφθηκαν δυο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σεσημασμένοι κατά το παρελθόν για σοβαρά αδικήματα. Πρόκειται για 37χρονο δραπέτη φυλακών, ο οποίος συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη και 55χρονο, ο οποίος συνελήφθη στα Καλύβια Αττικής.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον δύο 34χρονοι, οι οποίοι αποτελούν μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας. Είχαν συλληφθεί στις 25 Ιουνίου, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στις Αχαρνές.

Ο 37χρονος κατηγορείται επιπλέον για αντίσταση, παραχάραξη, πλαστογραφία και για απόδραση κρατουμένου, καθώς την 19 Σεπτεμβρίου 2015 δεν επέστρεψε σε Κατάστημα Κράτησης, μετά από άδεια που του είχε χορηγηθεί.

Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα σε χώρους και οικίες, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • ένα Καλάσνικοφ,
  • πιστόλι με μετατροπή για ρίψη βολών κατά ριπάς,
  • δύο χειροβομβίδες,
  • πλαστές ταυτότητες και πλαστό χαρτονόμισμα,
  • δίκυκλη μοτοσυκλέτα με πλαστές πινακίδες

Στο σπίτι του 55χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι.

Τρόπος δράσης

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώνεται ότι πεδίο δράσης της εγκληματικής ομάδας ήταν κυρίως οι περιοχές του Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου, Αμαρουσίου, Νέας Ιωνίας, Αλίμου, Αχαρνών, Καματερού, Άνω Λιοσίων, Ιλίου, Περιστερίου, Νέας Χαλκηδόνας και Πεύκης.

Συνολικά έχει διαπράξει – με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση – 20 ένοπλες ληστείες οι 18 σε σούπερ μάρκετ.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment