PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στο εδώλιο ο Γ. Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»


Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας θα δικαστεί στις 19 Ιανουαρίου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργιος Παπανδρέου, για τις εξαγγελίες που έκανε προεκλογικά αλλά και τις οικονομικές υποσχέσεις που έδινε το 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν».

Σε βάρος του κ. Παπανδρέου είχε καταθέσει αγωγή ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος ζητεί από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να του καταβάλει 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους, ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου και για την «παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν».

Ο κ. Σταμάτης έχει καταθέσει και μήνυση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ισόβια κάθειρξη.

Ο κ. Παπανδρέου θα δικαστεί χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του, καθώς κατά τις προεκλογικές εξαγγελίες του δεν ήταν βουλευτής. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του 2009, είχε πει από το βήμα της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ότι «δεν είναι απλώς το πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment