Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Έξοδος από την κρίση και συνθήκες φτωχοποίησης δεν συμβαδίζουν

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, να ηττηθεί στρατηγικά η πολιτική αυτού του εθνικολαϊκιστικού μορφώματος» τόνισε η επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στη συνεδρίαση της παράταξης Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων. Ασκώντας γνικευμένη κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται το ταχύτερο αλλαγή πολιτικής για να βγει πράγματι από τα μνημόνια και την κρίση.

«Τώρα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας “ανακάλυψε” ότι δεν είναι απαραίτητη η ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση. Αυτή που πέρυσι ήταν κατά τον ίδιον ο πρώτος στόχος μας! Η υποκρισία στο αποκορύφωμά της. Αλλά όπως λέει ο λαός μας “όταν σε όλες τις άλλες -ευρωπαϊκές χώρες- έβρεχε λεφτά, εμείς κρατούσαμε ομπρέλα”», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η δήθεν “επιτυχία” του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του», υπογράμμισε και, ανεβάζοντας τους τόνους της κριτικής της μίλησε για έξοδο – «μαϊμού» από το μνημόνιο «με συνθήκες υποτέλειας, σκληρών μέτρων λιτότητας, κυριαρχία των συντηρητικών πολιτικών. Έξοδος από την κρίση και συνθήκες φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης δεν συμβαδίζουν», όπως είπε.

Συμπλήρωσε ότι, με τις μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα, την ώρα που εικονικά θα λέμε «αντίο στο Μνημόνιο», στην πραγματικότητα αυτό θα είναι για πολλά χρόνια εγκατεστημένο στην χώρα μας. «Αν δεν υπάρξουν αλλαγές σε κρίσιμα σημεία της συμφωνίας, τότε θα καθορίζει το σύνολο σχεδόν των πολιτικών μας», ανέφερε η κ. Γεννηματά. Υπογράμμισε ότι χρειάζεται παράλληλα συμφωνία για την απομείωση αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και νέα συμφωνία για τα πλεονάσματα.

Κριτική και στη Ν.Δ.

Εξέφρασε τη διαφωνία της με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία «όπου μιλά για μειώσεις φόρων, το κάνει υπό την προϋπόθεση ότι θα περικοπούν κι άλλο οι δημόσιες δαπάνες».

Επανέλαβε και πάλι τα οκτώ σημεία που συνιστούν την πρόταση για την Ανάπτυξη του «Κινήματος Αλλαγής», δηλαδή του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς και δεσμεύτηκε ότι θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, στην αλλαγή των συσχετισμών για μια προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο.

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι μια αναμέτρηση για τρεις»,είπε η κ. Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής θα έχει αυτόνομο ρόλο, διακριτό λόγο κι ανοιχτά μέτωπα απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας.

«Τα επόμενα βήματά μας θα πρέπει να δημιουργήσουν αυτή την πορεία νίκης, συσπειρώνοντας όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας. Προχωράμε με αποφασιστικότητα και σταθερά βήματα προκειμένου να ανταποκριθούμε σε αυτήν την ευθύνη.

»Στόχος μας, δέσμευσή μας είναι να δημιουργήσουμε την μεγάλη Κεντροαριστερά, τον νέο Πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή του τόπου, και να εγγυηθούμε την Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας», κατέληξε.

Related posts

Μείωση των προμηθειών ζήτησε από τις τράπεζες ο Σταϊκούρας

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Στηρίζουμε ουσιαστικά τη γυναικεία εργασία

Peristeri News

Βουλή: Εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ

Peristeri News

Leave a Comment