PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εξηγήσεις για την υπόθεση των υποβρυχίων


Προθεσμία για τις 30 Μαΐου ζήτησαν και έλαβαν από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, οι 37 κληθέντες με την ιδιότητα του υπόπτου για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της προμήθειας του Δημοσίου με τα τέσσερα υποβρύχια.

Προθεσμία για τις 30 Μαΐου ζήτησαν και έλαβαν από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, οι 37 κληθέντες με την ιδιότητα του υπόπτου για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της προμήθειας του Δημοσίου με τα τέσσερα υποβρύχια τύπου 214, από τις Ferrostaal- HDW και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με απευθείας ανάθεση το 1998.

Οι 37, μέλη Επιτροπών, έχουν κληθεί σε κατάθεση για τα αδικήματα της απιστίας, της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου 1608/50 “περί καταχραστών του Δημοσίου”.

Οι 37 -κάποιοι εκ των οποίων έκαναν αυτοπρόσωπη εμφάνιση στην εισαγγελική λειτουργό, ενώ άλλοι εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους- έλαβαν νέο υλικό από τη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση, από το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας.

Τα νέα στοιχεία αφορούν κυρίως καταθέσεις που έχει λάβει η κ. Παπανδρέου, αλλά και έγγραφες αναφορές που είχαν συνταχθεί από τις Επιτροπές παρακολούθησης του όλου έργου που είχε συμφωνηθεί για την προμήθεια των τεσσάρων όπλων του Πολεμικού Ναυτικού.

Η εισαγγελέας έχει καλέσει σε ανωμοτί κατάθεση και άλλο ένα πρόσωπο, συνεργάτη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είχε επίσημη συνεργασία με την Ferrostaal το 2000 έως το 2003, αλλά όπως ο ίδιος δηλώνει με άλλο αντικείμενο, που δεν είχε σχέση με έργα του υπουργείου ‘Αμυνας.

Και ο συγκεκριμένος μάρτυρας έχει λάβει προθεσμία για τις 30 Μαΐου, όπως και οι υπόλοιποι 37.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment