PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εξεταστική Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες


Αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για προσπάθεια συγκάλυψης.

Υποστηρίζουν ότι δεν κλήθηκαν κρίσιμοι μάρτυρες στην εξεταστική για τα Τέμπη και πως δεν διαβιβάστηκε η δικογραφία του εφέτη ανακριτή στην Επιτροπή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, κατήγγειλε διαδικασία συγκάλυψης και συσκότισης εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, και γνωστοποίησε την αποχώρηση του κόμματος.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Μιλένα Αποστολάκη, τόνισε πως «είναι χρέος μας στη μνήμη όσων χάθηκαν να μην νομιμοποιήσουμε όσα σήμερα επιβάλατε. Αποχωρούμε από την εξεταστική επιτροπή καταγγέλλοντας την απροκάλυπτη μεθόδευση της συγκάλυψης από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Λίγο αργότερα, αποχώρησε και η Ελληνική Λύση μετά από καταγγελίες του Παύλου Σαράκη. Όπως είπε ο βουλευτής, «καταγγέλλουμε τις διαδικασίες, τη τακτική συγκάλυψης ενός εγκλήματος και αποχωρούμε».

Η Πέτη Πέρκα, από τη Νέα Αριστερά σχολίασε με τη σειρά της ότι ο κύκλος της Εξεταστικής Επιτροπής κλείνει με κυνισμό και συγκάλυψη. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη συγκάλυψη. «Δεν μπορούμε να γίνουμε συνένοχοι, θα σας κρίνει ο ελληνικός λαός», κατέληξε η κ. Πέρκα γνωστοποιώντας ότι και η Νέα Αριστερά αποχωρεί.

Στη συνέχεια αποχώρησαν και οι Σπαρτιάτες.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του εισηγητή της Ν.Δ Ιάσωνα Φωτήλα ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως η εξεταστική έχει ολοκληρώσει το έργο της.

Την ίδια, σε απολογία στις 28 Φεβρουαρίου καλούνται 23 κατηγορούμενοι, μη πολιτικά πρόσωπα, για σειρά κακουργηματικών πράξεων σχετικά με τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717 που αφορά στην αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Τις κλήσεις απέστειλε η Ελληνίδα Ευρωπαία ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα, έπειτα από την άσκηση ποινικής δίωξης για σειρά κακουργημάτων, όπως απάτη, απιστία, ψευδή βεβαίωση, με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οφέλους, ηθική αυτουργία στην απάτη και τις ψευδείς βεβαιώσεις. Και οι 23 κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment