Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάναβης

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εγκατάσταση και λειτουργία εργαστηρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης υδροπονικής μορφής, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την παρουσίαση για την εξιχνίαση της υπόθεσης από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών κατάφερε να εξαρθρώσει μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, η οποία δραστηριοποιούνταν στον τομέα των ναρκωτικών.

Πρόκειται ουσιαστικά για εγκληματική ομάδα η οποία ειδικευόταν στην εγκατάσταση και δημιουργία «γραμμής παραγωγής» κάνναβης, συγκεκριμένης υδροπονικής μορφής, που θεωρείται ως εξελιγμένη ποιοτικά ποικιλία και διατίθεται σε υψηλές τιμές στις αγορές των ναρκωτικών.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τη Δευτέρα 16 Απριλίου, σε οργανωμένες και παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις εννέα άτομα και συγκεκριμένα τρεις ημεδαποί και τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Βιετνάμ, Τσεχίας και Ολλανδίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν έξι πλήρως οργανωμένα και εξοπλισμένα εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης, τα οποία η εγκληματική οργάνωση είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε σε αντίστοιχες πολυτελείς κατοικίες σε περιοχές της Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής και Δυτικής Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.936 δενδρύλλια κάνναβης.

Παράλληλα κατασχέθηκαν και:

– πάνω από 19 κιλά ακατέργαστης κάνναβης
– πάνω από 37 κιλά φύλλων κάνναβης, αποξηραμένων και μη,
– το χρηματικό ποσό των 45.570 ευρώ, 170 δολάρια Η.Π.Α.,
– 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα,
– ιδιόχειρες σημειώσεις καθώς και
– πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια των φυτών, όπως σωλήνες εξαερισμού, λαμπτήρες, αφυγραντήρες, αυτόματο πότισμα, λιπάσματα, ζυγαριές ακριβείας και πρέσες.

Εκτιμάται, ότι το προσδοκώμενο χρηματικό όφελος των μελών της εγκληματικής ομάδας, από την παράνομη δράση τους, ανέρχεται τουλάχιστον σε 4.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Related posts

Διακινούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα μέσω δεμάτων προς άλλες χώρες

Peristeri News

Κολωνός: Εμπρηστική επίθεση σε εταιρεία ταχυμεταφορών

Peristeri News

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρου Κηφισού στο Αιγάλεω

Peristeri News

Leave a Comment