PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν σχέση αξιακής και ιδεολογικής ομοιογένειας


Δεν θα γίνουν μεταβιβάσεις δανείων παραδέχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

«Ευτυχώς μεταβιβάσεις δεν θα γίνουν. Οι εταιρείες διαχείρισης δανείων θα λειτουργήσουν με τα δάνεια στην κυριότητα και στον έλεγχο των τραπεζών», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «οι εταιρείες μεταβίβασης όμως δεν θα λειτουργήσουν, γιατί έτσι όπως έγινε η ανακεφαλαιοποίηση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην πραγματικότητα να καλύπτονται από εποπτικά κεφάλαια σε ποσοστό 65%, η αποτίμηση του μη καλυμμένου από εποπτικές εγγυήσεις μέρους των δανείων αυτών είναι το 35% της ονομαστικής τους αξίας. Και 35% της ονομαστικής αξίας των δανείων, κανένα fund δεν πληρώνει για να μεταφέρει το πακέτο των δανείων από μία ελληνική τράπεζα σε μία  εταιρεία, στην οποία μεταβιβάζονται πλέον κατά κυριότητα οι απαιτήσεις αυτές. Και ευτυχώς».

Ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη πως «όσοι λένε ότι η κυβέρνηση είναι στον σωστό δρόμο, ότι κάνει κάποια βηματάκια και θεωρούν ότι έτσι την ενσωματώνουν στον συμβατικό ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό, κάνουν απλά λάθος γιατί δεν ερμηνεύουν το λόγο ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά και των ΑΝΕΛ, που τώρα έχουν αποκτήσει πλέον σχέση ομοιογένειας, αξιακής και ιδεολογικής. Όταν ασκείς την εξουσία και την ασκείς ωμά, και δεν έχεις προγραμματικό πρόσχημα, δεν έχεις αξιακό περιεχόμενο, χρειάζεσαι βεβαίως κάποιο επικοινωνιακό άλλοθι. Και το επικοινωνιακό άλλοθι είναι αυτές οι ρυθμίσεις, οι ρυθμίσεις του Νοεμβρίου που δεν σημαίνουν τίποτα τον Δεκέμβριο και θα έχουν εξαϋλωθεί τον Φεβρουάριο, αλλά και τα μεγάλα λόγια περί διαπλοκής, περί διαφάνειας, περί δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «όλα αυτά είναι ένας ντόρος πίσω από τον οποίο διαμορφώνεται απλώς ένα σχήμα εξουσίας, χωρίς φραγμούς. Και μάλιστα αυτό το σχήμα προσπαθεί να διευρύνει και την πολιτική του βάση. Αναζητά στηρίγματα και στον συντηρητικό χώρο. Δημιουργεί τεράστια προβλήματα βεβαίως αυτό, διότι δημιουργείται μια αχλή  μυστηρίου. Το μυστήριο το καλλιεργεί η κυβέρνηση, δεν το καλλιεργεί η αντιπολίτευση που λέει: Αν έχετε πλειοψηφία, κυβερνήστε. Αν δεν την έχετε εφαρμόστε το Σύνταγμα. Αν θέλετε συναίνεση, ελάτε να μας πείτε το προγραμματικό πλαίσιο και τις θεσμικές εγγυήσεις».

«Το μυστηριώδες, συνωμοσιολογικό στοιχείο απορρέει από την κυβέρνηση, η οποία κινεί μοχλούς ωμής εξουσίας, παραβιάζοντας τους θεσμούς, κάνοντας το δικαστικό και εισαγγελικό Σώμα να αντιδρά, γιατί δεν υπάρχει τίποτα ως σχέδιο ανόρθωσης της χώρας, δεν υπάρχει κάτι που να θυμίζει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment