• Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Ευ. Βενιζέλος: Ο Τσίπρας έκανε ζημιά

Peristeri News
Οκτ30/ 2015

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

«Ο κ. Τσίπρας έκανε ζημιά. Η ανασφάλεια λόγω της αφαίμαξης των καταθέσεων αύξησε τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης σε συνδυασμό με την επιδείνωση των μεγεθών της οικονομίας», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Grexit, ο κ.Βενιζέλος απάντησε πως «θεωρητικά υπάρχει πιθανότητα», αν και –όπως σημείωσε- «το τελευταίο που χρειάζεται η Ευρώπη είναι μια τριτοκοσμική Ελλάδα».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «κυβέρνηση ελεγχόμενου ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα» η οποία έχει μετατοπιστεί προς εθνικολαϊκιστικές αντιλήψεις και υπάρχει πλέον «αξιακή όσμωση» με ΑΝΕΛ.

«Το σωστό είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», πρόσθεσε, σημειώνοντας πάντως ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ρεζέρβα του κ.Τσίπρα».

Παρατήρησε ακόμη ότι «μιλούν όλοι για την αλλαγή καθεστώτος» αλλά –όπως επισήμανε «σε δημοκρατικά πολιτεύματα έχουμε εναλλαγές κυβερνήσεων όχι αλλαγή καθεστώτων».

Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες είπε ότι είναι επικίνδυνο το «να συνδέσεις την οικονομική προσαρμογή και το μνημόνιο με το προσφυγικό». Χαρακτήρισε τέλος εσφαλμένη «κάθε προσπάθεια σύνδεσης  του προσφυγικού και του μεταναστευτικού με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και  άμυνας».