PeristeriNews.gr
Αθλητικά

EURO 2016: Νίκησε η Αλβανία (1-0) τη Ρουμανία κι ελπίζει



Με το ιστορικό γκολ του Σαντίκου στο 43΄ η Αλβανία επικτράτησε 1-0 της Ρουμανίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου του EURO 2016.

Οι γείτονές μας πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη νίκη τους, καθώς εκτός του ότι ήταν η πρώτη στην «παρθενική» τους συμμετοχή σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, από την άλλη τους δίνει κάποιες ελπίδες πρόκρισης για τους «16» ως καλύτεροι τρίτοι, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουν και τα αποτελέσματα των άλλων αναμετρήσεων για να δουν εάν θα περάσουν με μόλις μία νίκη στο γκρουπ.

Αντίθετα για τη Ρουμανία η δεύτερη ήττα (έχει μία ισοπαλία) ήταν «καταδικαστική», καθώς το συγκρότημα του Άνχελ Ιορντανέσκου, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά.

Το ματς είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες στο πρώτο 45λεπτο. Οι Ρουμάνοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του αγώνα, ενώ οι Αλβανοί έψαχναν την καλή αντεπίθεση για να σκοράρουν.

Δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Σαντίκου από ασίστ του Μεμουσάι πέτυχε το «παρθενικό» γκολ της Αλβανίας στην πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο σέντερ φορ της Βαντούζ εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Ταταρουσάνου και με κεφαλιά πλασέ «έγραψε» το 1-0 για την ομάδα του Τζιοβάνι ντε Μπιάσι μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Με πολύ καλή αμυντική τακτική και χωρίς να κινδυνεύσει ουσιαστικά στο δεύτερο 45λεπτο η Αλβανία κράτησε ανέπαφη την εστία της. Οι παίκτες του Ντε Μπιάσι σωστά προσηλωμένοι στο στόχο τους κι εκμεταλλευτόμενοι τα πολλά λάθη των αντιπάλων τους στην τελική πάσα, πήραν την πρώτη τους νίκη σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθήματος, στην «παρθενική» τους παρουσία.

Η Ρουμανία με 1 βαθμό μετά από 3 ματς αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Το Περιστέρι κυριάρχησε του Κολοσσού στον πρώτο προημιτελικό της Basket League (vid)

Peristeri News

Σε αναζήτηση προπονητή ο Ατρόμητος – Ο Πάμπλο Γκαρσία στην κορυφή της λίστας

Peristeri News

Ο Προμηθέας επικράτησε του Περιστερίου στην παράταση με 92-94

Peristeri News

Leave a Comment