• Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Έτοιμος για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ο Αλ. Τσίπρας

Peristeri News
Σεπτέμβριος30/ 2014

Εκτίμηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος…

Στην εκτίμηση ότι επίκεινται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ακόμη και εντός των προσεχών εβδομάδων προέβη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνεδρίασή της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε δε την ανάγκη αύξησης της επιρροής του κόμματος διεκδικώντας την αυτοδυναμία σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματός είπε ότι τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι σε θέση να απεγκλωβιστούν από τη σκληρή γραμμή της τρόικας, αλλά και ότι τα κυβερνητικά αδιέξοδα επιτείνονται και γι΄ αυτούς τους λόγους τόνισε πως ενδέχεται να υπάρξει επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων, «ενδεχομένως και τις επόμενες εβδομάδες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, επίσης, ότι τα αδιέξοδα της κυβέρνησης οφείλονται κατά κύριο λόγο στην πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το καλοκαίρι με τις πρωτοβουλίες για τη ΔΕΗ και τον αιγιαλό, συνεχίστηκαν με τη ΔΕΘ και τώρα θα ενταθούν καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να φέρνει νομοσχέδια στη Βουλή που θα είναι στο πλαίσιο των εξαγγελιών που έκανε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Συγκρότηση διαπραγματευτής επιτροπής για το χρέος

Επίσης όπως έγινε γνωστό η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να αυξήσει τον βαθμό ετοιμότητας του κόμματος, και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, με επικεφαλής τον πρώην ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, που θα προετοιμάσει το έδαφος για τη συγκρότηση της διαπραγματευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος.

Ο κ. Χουντής αναμένεται εντός των επομένων ημερών να έρθει σε επαφή με οικονομολόγους, εμπειρογνώμονες και ειδικούς για το ζήτημα αυτό, προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία γύρω από το δημόσιο χρέος, να συγκροτήσει το πλαίσιο δράσης και να προλειάνει το έδαφος σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του προβλήματος.

Το κλίμα κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κυριαρχούνταν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την εντύπωση ότι ήδη η χώρα βρίσκεται σε άτυπη προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε αυτή η προεκλογική εκστρατεία θα είναι πολύ πιο έντονη από τις προηγούμενες και ότι η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που τη στηρίζουν «θα δώσουν λυσσαλέα μάχη» κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη να αποφεύγονται τοποθετήσεις που ξεφεύγουν από τις αποφάσεις, ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση γύρω από τις θέσεις του κόμματος.

Η συνεδρίαση έκλεισε με ενημέρωση που έκανε ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας, για την πρόσφατη συνάντηση Δραγασάκη-Άσμουσεν, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε ειδική συζήτηση για το θέμα του χρέους, αλλά μια εκατέρωθεν ενημέρωση θέσεων για όλο το πλέγμα των προβλημάτων της Ελλάδας και της Ε.Ε.

Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα , η πολιτική συμμαχιών και οι τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 11 και στις 12 Οκτωβρίου.