PeristeriNews.gr
Editorial

Λίγη σοβαρότητα ποτέ δεν έβλαψε


Διανύουμε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη περίοδο και χρειάζεται απόλυτη σοβαρότητα από αυτούς που κρατάνε τις τύχες της χώρας στα χέρια τους.

Αναφερόμαστε στην κατάσταση με τον κορωνοϊό και τα μέτρα προστασίας που επιλέγουν κάθε βδομάδα Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι.

Από τη μια απαιτείται προσοχή και εγρήγορση για τη μείωση της μετάδοσης του ιού και από την άλλη αναζητείται ένα παράθυρο αισιοδοξίας και ανάκαμψης για την επόμενη μέρα κοινωνικά και οικονομικά.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι συμπολίτες μας που έχουν φτάσει στο απροχώρητο τονίζοντας πως τα μέτρα και το κλείσιμο των καταστημάτων και των εργασιών τους δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Στην ανησυχία των πολιτών προστίθεται και η ασυνεννοησία μεταξύ Κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων με τα μέτρα που διαρρέουν στα ΜΜΕ να αλλάζουν ανά μια ώρα.

Πρόσφατο παράδειγμα η αρχική τοποθέτηση για κατάργηση του take away στα μαγαζιά εστίασης και η άμεση διάψευση της εν λόγω είδησης με παραμονή του μέτρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αλλαγές στην παιδεία και συγκεκριμένα στους μαθητές της τρίτης Λυκείου που καλούνται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με νέους νόμους της Υπουργού Κεραμέως αν και έχουν να δουν τα θρανία των σχολείων τους για πάνω από 1 χρόνο.

Καταλαβαίνουμε ότι η διοίκηση μιας χώρας και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία είναι ιδιαίτερα δύσκολη αλλά χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα γιατί υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει αύριο.

Ας μην συνεχιστούν οι πρόχειρες προτάσεις που τάχα θα μειώσουν τη μεταδοτικότητα και ας κάτσουν ειδικοί και κυβερνώντες για μια φορά σοβαρά σε ένα τραπέζι δημιουργώντας ένα πλάνο για την καλύτερη προστασίας μας από τον ιό αλλά και την ανάκαμψη της οικονομίας που σε καμία περίπτωση δεν θα επιβιώσει με επιστρεπτέες προκαταβολές και λοιπές ελαφρύνσεις της στιγμής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment