PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Η Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα


Να ανοίξει τα σύνορα στους πρόσφυγες ζήτησε από την Ελλάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κλιμακώνοντας τις πιέσεις προς την Αθήνα, εν μέσω του τεταμένου κλίματος στην περιοχή του Έβρου.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να βάλει εναντίον της χώρας μας, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες περί «πυροβολισμών» και «πισώπλατων χτυπημάτων».

«Κανείς δεν καταδικάζει τη δίωξη των γυναικών – αιτούντων άσυλο στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Κανείς δεν καταδικάζει ότι δέχονται πυρά ή πισώπλατα χτυπήματα» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Ελλάδα, σου απευθύνω έκκληση να ανοίξεις τα σύνορά σου».

«Παρότι οι γυναίκες και τα παιδιά πεθαίνουν στη Συρία, η διεθνής κοινότητα δεν δίνει την αρμόζουσα προσοχή» συνέχισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν πρόκειται να εμποδίσει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες απ’ το να εγκαταλείπουν την Τουρκία και να εισέρχονται στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή (28/2), όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών. Την ίδια ώρα, η γειτονική χώρα επιμένει στις πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών από ελληνικά πυρά, κάτι το οποίο κατηγορηματικά διαψεύδει η Αθήνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment