PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έρευνα δείχνει ότι 117 καταδικασμένοι αστυνομικοί παραμένουν εν υπηρεσία


Σοβαρά θέματα στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν προκύψει έπειτα από την γυναικοκτονία της 28χρονης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Η μη αποτροπή του εγκλήματος και η εγκληματική αμέλεια των Αστυνομικών του τμήματος έβαλε το τμήμα στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας η οποία έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, το γεγονός ότι ο αστυνομικός-σκοπός που είχε βάρδια το βράδυ της Δευτέρας (1/4) στους Αγίους Αναργύρους και εκτυλίχθηκε μπροστά του η γυναικοκτονία της 28χρονος χωρίς να κάνει κάτι, είχε προφυλακιστεί για συμμετοχή σε κύκλωμα με πλαστά διαβατήρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Mega και δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», 117 αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν διαπράξει σοβαρά ποινικά αδικήματα, έχουν καταδίκες και έχει ζητηθεί πειθαρχικά η απόταξή τους, παραμένουν σε αστυνομικές υπηρεσίες ή είναι ενεργοί στην ΕΛΑΣ λόγω διαδικαστικών εκκρεμοτήτων.

Άγιοι Ανάργυροι: Οι περιπτώσεις σε νούμερα

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κάθε χρόνο συλλαμβάνονται επ’ αυτοφόρω ή ασκούνται ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα, όπως σωματικές βλάβες, βιασμούς, νοθεύσεις εγγράφων, διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις καθήκοντος σε περίπου 120 με 150 αστυνομικούς.

Οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς, ωστόσο, λόγω των εκκρεμοδικιών, υπηρετούν κανονικά και αναιρείται η αρχική διαθεσιμότητα που τους επιβάλλεται από τα πειθαρχκά όργανα της ΕΛΑΣ.

Κάθε χρόνο υπολογίζεται, σύμφωνα με το Mega, ότι τιμωρούνται για διάφορα αδικήματα περίπου 1.000 έως και 1.500 αστυνομικοί, ενώ διατάσσονται 5.000 αστυνομικοί έλεγχοι σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κατάθεση γυναικοκτόνου: «Πήρα το μαχαίρι για να κάνω κακό στον εαυτό μου»

Peristeri News

Ίλιον: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 32χρονο

Peristeri News

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κρήτη

Peristeri News

Leave a Comment