PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Επιτυχής η εκδήλωση για το εργατικό κίνημα στο Περιστέρι


Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωσή της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου με θέμα “Ιστορική αναδρομή για την ιστορία του εργατικού κινήματος στο Περιστέρι”.

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωσή της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου με θέμα “Ιστορική αναδρομή για την ιστορία του εργατικού κινήματος στο Περιστέρι” και βασικούς ομιλητές τον Συγγραφέα-Σκηνοθέτη Νίκο Θεοδοσίου, τον εργάτη συνδικαλιστή Δημήτρη Τσίτκανο και τον δημοσιογράφο Μάκη Γεωργιάδη.

Στις αρχικές ομιλίες αλλά και στη πλούσια συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκαν πολλά σημαντικά θέματα ανάμεσα στα οποία η παραχάραξη και αποσιώπηση της πραγματικής ιστορίας του Περιστερίου απο τις καθεστωτικές δυνάμεις και κυρίως απο τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Επίσης η περηφάνια που πρέπει να νιώθει η μεγάλη πλειοψηφία των Περιστεριωτών για τους μεγάλους ταξικούς αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων απο το 1922 μέχρι σήμερα και για τη συμβολή του Περιστεριώτικου λαού σε όλες τις σημαντικές στιγμές που ο Ελληνικός λαός έγραψε ιστορία στις διεκδικήσεις του για ψωμί, ανθρώπινη κατοικία, δημοκρατία και κοινωνική Δικαιοσύνη.

Απο τις προσφυγικές παράγκες μέχρι τις απεργίες στα εργοστάσια την δεκαετία του 70, από τη “μάχη του κάρβουνου” μέχρι την κατάληψη στο ΑΛΤΕΡ, απο το ΕΑΜ μέχρι το Πολυτεχνείο και τις σημερινές κοινωνικές εξεγέρσεις, το πραγματικό Περιστέρι, το Περιστέρι του μόχθου και των καθημερινών ανθρώπων ήταν πάντα παρόν. Και αυτή την ιστορική αλήθεια δε μπορούν να την παραχαράξουν ούτε η “συνωμοσία σιωπής” των καθεστωτικών δυνάμεων , ούτε η “ιλουστρασιόν” προπαγάνδα της δημοτικής αρχής.

Τέλος έγινε πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για το παρόν και το μέλλον του εργατικού κινήματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment