• Παρασκευή, 7 Μάι, 2021

Επίθεση με τραυματίες στο βρετανικό κοινοβούλιο και γέφυρα Ουέστμινστερ

Peristeri News
Peristeri News
Μαρ22/ 2017

Διπλή επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα έξω από το κτήριο που στεγάζει το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και στην γέφυρα του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα οι βρετανικές αρχές να κηρύξουν συναγερμό στο σημείο.

Αστυνομικός έχει δεχθεί επίθεση με μαχαίρι εντός της περιμέτρου του κοινοβουλίου, ενώ σε φωτογραφίες φαίνεται αυτοκίνητο το οποίο έχει προσκρούσει στο φράχτη που προστατεύει το κτήριο.

Σύμφωνα με μαρτυρία αξιωματούχου του κοινοβουλίου, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δύο άνθρωποι δέχθηκαν πυρά έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται τόσο η Βουλή των Κοινοτήτων, όσο και η Βουλή των Λόρδων.

Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters έκανε λόγο για τουλάχιστον 12 τραυματίες, στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, πολύ κοντά στο κτήριο του κοινοβουλίου.

Ύποπτο όχημα συνεχίζει να βρίσκεται στον χώρο έξω από το κοινοβούλιο και, μέχρι να προσδιοριστεί η φύση του περιστατικού, η βρετανική αστυνομία εκκενώνει το σημείο.

Οι Βρετανοί βουλευτές που βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης στον χώρο της Βουλής παραμένουν εντός του κτηρίου.

https://www.youtube.com/watch?v=t88AVgQV-vw

«Τρομοκρατική ενέργεια»

Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζει προς το παρόν το περιστατικό η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, «μέχρι νεωτέρας».

Η Βουλή των Κοινοτήτων, κάτω σώμα του κοινοβουλίου, διέκοψε τις εργασίες της, ενώ δεν επιτρέπεται σε κανέναν να εισέλθει στο κτήριο ή να εξέλθει από αυτό.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αυτοκίνητο από το οποίο αποβιβάστηκε άνδρας που έφερε μαχαίρι και ο οποίος επιτέθηκε αδιακρίτως σε ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο, στο κέντρο του Λονδίνου.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι φυγαδεύθηκε με ασφάλεια από το κτήριο, όπως επιβεβαιώνει η Ντάουνινγκ Στριτ.

Την κ. Μέι συνόδευσαν σε ασφαλή τοποθεσία ένοπλοι αστυνομικοί με πολιτική περιβολή.

Ο σταθμός του μετρό στο Ουέστμινστερ έχει κλείσει.

Οι υγειονομικές αρχές του Λονδίνου καλούν τους πολίτες της βρετανικής πρωτεύουσας να μην καλούν ασθενοφόρο εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, ενώ τα νοσοκομεία ζητούν εκτάκτως από το προσωπικό τους να παραμείνει στη θέση του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό, όπως επιβεβαίωσε Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος.