PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοινώσεις από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου


Ανακοινώσεις εξέδωσε η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου:

Δε σταματούν οι παρανομίες στην πρώην 1η Παιδική Χαρά

Οι παρανομίες της Διοίκησης Παχατουρίδη σχετικά με την “ανάπλαση” της πρώην 1ης Παιδικής Χαράς δεν έχουν τελειωμό. Είναι γνωστό ότι ακόμα και η επιτροπή παρακολούθησης του έργου, αρνήθηκε να το παραλάβει καθώς δεν πρόκειται για την ανάπλαση της 1ης παιδικής χαράς αλλά για την κατάργηση και την μετατροπή της σε ένα αυθαίρετο διασκεδαστήριο-καφετέρια για ενήλικους. Παρ’ όλα αυτά, με την ανοχή της Περιφερειάρχη κα. Δούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα κο. Τζόγκα, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο ενάντια στο μεγάλο σκάνδαλο της Διοίκησης Παχατουρίδη. Αντίθετα χρηματοδότησαν με δικά μας λεφτά ένα παράνομο έργο που ο Παχατουρίδης το έδωσε σε ιδιώτη για 1.000€ το μήνα και μάλιστα σε ημέτερο!

Η νέα εξόφθαλμη παρανομία είναι ότι έγινε τελικά προσωρινή παραλαβή του έργου, απουσία της Περιφέρειας, από μια επιτροπή που δεν είναι σύμφωνη με το νόμο (άρθρο 61 του Ν. 4257/14).  Ο συγκεκριμένος νόμος ορίζει, ότι για έργα προϋπολογισμού πάνω από 1.000.000€ όπως στην περίπτωση της “βιοκλιματικής ανάπλασης” της 1ης παιδικής χαράς που προϋπολογίστηκε για 1.228.831€ η επιτροπή αποτελείται από 3 υπαλλήλους κατηγορίας Π.Ε. (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) Μηχανικών ή 2 υπαλλήλους Π.Ε. κι ενός υπαλλήλου κατηγορίας Τ.Ε. (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) Μηχανικών. Όμως, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε η επιτροπή να αποτελείται από 1 Π.Ε. Μηχανικό και 2 Τ.Ε. Μηχανικούς, αντίστοιχα και με τους αναπληρωματικούς τους (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου: 57, 23/02/17 ΑΔΑ:6Υ0ΩΩΞ2-92Κ).

Επιπλέον, η επιλογή του προέδρου της εν λόγω επιτροπής είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητά του, καθώς το διάστημα της ανάπλασης ήταν προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου έχοντας ενεργή εμπλοκή από την έναρξη των εργασιών, μέχρι την ολοκλήρωσή τους(άρθρο 73, παραγρ. 3, ν. 3669/2008). Σύμφωνα με το νόμο “Δεν επιτρέπεται πρόεδρος της Επιτροπής της Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής να ορισθεί υπάλληλος της Διευθύνουσας Υπηρεσίας του Έργου, δηλαδή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου”.

Άρα οι αποφάσεις μιας μη νόμιμης επιτροπής είναι άκυρες και η Διοίκηση Παχατουρίδη υποτιμάει τη νοημοσύνη μας και μας κοροϊδεύει κατάφωρα. Φαίνεται να μην διστάζει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να είναι “συνεπής” στην κερδοφορία της ιδιωτικής επιχείρησης!

Αφού έγινε η δήθεν παραλαβή, το αναψυκτήριο είναι έτοιμο να δεχτεί ακόμα και τη διοργάνωση δεξιώσεων και τους ενήλικες ανά την Αττική, τώρα που ανοίγει και ο καιρός. Κωφεύουν οι ανώτεροι, εκκρεμούν καταγγελίες για το αυθαίρετο αναψυκτήριο και για την παράνομη χρήση του. Θα μας βρουν όμως απέναντί τους!

Απαιτούμε:

–  Να ακυρωθεί εδώ και τώρα η σκανδαλώδης παραχώρηση του χώρου στον ιδιώτη

–  Να απομακρυνθεί το μπαρ-διασκεδαστήριο

–  Να γίνει ο χώρος πραγματική σύγχρονη ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

–  Να διερευνηθούν οι ευθύνες όσων εμπλέκονται στα σκάνδαλα

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

 

Απευθείας ανάθεση σε δημοσιογράφο της παραπληροφόρησης του Περιστεριώτικου Λαού

Στις 2/2/2017 γνωστός δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας της πόλης μας, υποβάλλει αίτηση προκειμένου να προσληφθεί από το γραφείο τύπου του κου. Δημάρχου. Την επόμενη ημέρα προσλαμβάνεται και εγκρίνεται δαπάνη 20.000€ για 10 μήνες (δηλαδή αμοιβή 2.000€ το μήνα)!

Μετά από 14 ημέρες, η οικονομική επιτροπή εγκρίνει τις εργασίες που θα κάνει ο νεοπροσληφθείς δημοσιογράφος.  Δηλαδή, πρώτα τον προσλαμβάνουν κι έπειτα αποφασίζεται το τι θα κάνει.

Με αδιαφανείς και σκοτεινές διαδικασίες, η Διοίκηση Παχατουρίδη, πέρα από τη συνεργασία που έχει με διάφορους τοπικούς δημοσιογράφους, είτε με διαδικτυακά μέσα είτε μέσω των τοπικών εφημερίδων τους, έχει ανάγκη και από κάποιον για να ρίχνει πέπλο σιωπής και συσκότισης όσον αφορά στη λειτουργία π.χ. της παράνομης κι επιβλαβούς για την υγεία των κατοίκων χαβούζας στην καρδιά της πόλης. Έχει ανάγκη από δημοσιογραφία που να καλύπτει τη βιομηχανία της “φτηνής” διασκέδασης που μετακομίζει “αναπτύσσοντας” την πόλη, πότε στο Μπουρνάζι, πότε στη Βεάκη, και προσεχώς στη Σ. Βενιζέλου κ.ο.κ. Έχει ανάγκη από μια δημοσιογραφία που θα υμνεί τα έργα βιτρίνας στην υπηρεσία των πολιτικών σκοπιμοτήτων της Διοίκησης και οχι στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του. Αυθημερόν η πρόσληψη! Χωρίς να γίνει ανοιχτή δημόσια πρόσκληση για πρόσληψη δημοσιογράγου, ώστε να επιλεγεί ο πιο ικανός και οχι ο πιο “κολλητός”!

Όποιος καταφεύγει σε τέτοιες ενέργειες, το κάνει όχι για να αναδείξει, αλλά για να παραχαράξει την αλήθεια.

Η κατηφόρα δεν έχει τέλος.  Άξιος ο μισθός του!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment