PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Eπιστολή Καρδαρά για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης


Επιστολή προς τους Προέδρους της ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ κ.κ. Ασκούνη και Σαράντη απέστειλε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς με την οποία ζητά από τους εκπροσώπους των δυο κορυφαίων οργάνων της Αυτοδιοίκησης να επαναδιατυπώσουν την θέση του θεσμού ότι για κάθε αρμοδιότητα που μεταφέρεται στην Αυτοδιοίκηση να αντιστοιχούν και οι ανάλογοι πόροι.

Επιστολή προς τους Προέδρους της ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ κ.κ. Ασκούνη και Σαράντη απέστειλε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς με την οποία ζητά από τους εκπροσώπους των δυο κορυφαίων οργάνων της Αυτοδιοίκησης να επαναδιατυπώσουν την θέση του θεσμού ότι για κάθε αρμοδιότητα που μεταφέρεται στην Αυτοδιοίκηση να αντιστοιχούν και οι ανάλογοι πόροι.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Αιγάλεω ζήτησε από τους δυο Προέδρους να καταστήσουν σαφές προς την κεντρική εξουσία ότι καμιά αρμοδιότητα δεν μπορεί να αναληφθεί αν δεν συνοδεύεται από τους αντίστοιχους πόρους.

Στην εν λόγω επιστολή ο κ. Χρήστος Καρδαράς επισημαίνει την ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης για το πρόβλημα που προκλήθηκε στην Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου, ενώ επανάλαβε το αίτημα να χρηματοδοτηθούν οι υπηρεσίες πρόνοιας και πολεοδομίας του Δήμου Αιγάλεω, που ως γνωστό εξυπηρετούν έξι ακόμη Δήμους στην Δυτική Αθήνα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σύμφωνα με το Νόμο 3852/10 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), ο Δήμος Αιγάλεω ασκεί τις πολεοδομικές και προνοιακές αρμοδιότητες εξυπηρετώντας και τους δήμους της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δυτικού τομέα Αττικής και συγκεκριμένα τους δήμους Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγ.Βαρβάρας, Ίλιου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Ήδη το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε επιβαρύνεται περαιτέρω από το λειτουργικό κόστος των παραπάνω υπηρεσιών.

Με συνεχείς οχλήσεις μας προς την κεντρική διοίκηση ζήτησα την οικονομική ενίσχυση προκειμένου να λειτουργήσουν με ομαλό και αποτελεσματικό τρόπο οι παραπάνω υπηρεσίες.

Πριν λίγες ημέρες, κατόπιν προσκλήσεως μου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Αιγάλεω με τους Δημάρχους των ανωτέρω δήμων όπου συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων να αποσταλεί επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών που συνυπογράφουν οι δήμαρχοι Aγ. Αναργύρων κ. Ν. Σαράντης, Αγ. Βαρβάρας κ. Γ. Καπλάνης, Ιλίου Ν. Ζενέτος, Πετρούπολης κ. Θ. Κοτσαμπάς, Χαϊδαρίου κ. Δ. Μαραβέλιας, στην οποία από κοινού ζητούσαμε την οικονομική ενίσχυση του δήμου Αιγάλεω ποσού 200.000 ευρώ για την κάλυψη της ετήσιας δαπάνης των υπηρεσιών πολεοδομίας και πρόνοιας.

Με αφορμή τις ουρές εκατοντάδων πολιτών που σχηματίστηκαν τόσο στην υπηρεσία πρόνοιας του Δήμου Αιγάλεω όσο και έξω από ΚΕΠ και προνοιακά τμήματα στους Αμπελόκηπους, Θεσσαλονική, Αθήνα με αποκλειστική ευθύνη της κεντρικής διοίκησης, σας καλώ ως εκπρόσωποι των δύο κορυφαίων οργάνων της αυτοδιοίκησης (ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ) να επαναδιατυπώσετε αφενός την σταθερή και αταλάντευτη θέση μας για την ταυτόχρονη μεταφορά των αναγκαίων πόρων που αντιστοιχούν στις αρμοδιότητες που αναλαμβάνουμε, σύμφωνα και με την Συνταγματική επιταγή και αφετέρου να κάνουμε σαφές προς τους αρμοδίους φορείς της κεντρικής εξουσίας, με τον πλέον εμφανή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι αδυνατούμε ως θεσμός να αναλάβουμε αρμοδιότητες που δεν συνοδεύονται με τους αντίστοιχους πόρους.

Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες,

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος

Χρήστος Καρδαράς”

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Leave a Comment