PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επιστολές σε Στουρνάρα – οικονομικούς εισαγγελείς για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ


Την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών για την άμεση πρόσληψη στο ΣΔΟΕ επιπλέον προσωπικού θα ζητήσει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, μετά τη διαπίστωσή της ότι ο έλεγχος για τη «λίστα Λαγκάρντ» δεν προχωρά.

Την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών για την άμεση πρόσληψη στο ΣΔΟΕ επιπλέον προσωπικού θα ζητήσει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, μετά τη διαπίστωσή της ότι ο έλεγχος για τη «λίστα Λαγκάρντ» δεν προχωρά.

Παράλληλα, η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με την επίμαχη λίστα, αποφάσισε να στείλει άλλες δύο επιστολές.

Η πρώτη θα απευθύνεται προς τους οικονομικούς εισαγγελείς, που ασχολούνται με την υπόθεση και θα τους ζητά να επισπεύσουν τους ελέγχους των 63 μεγαλύτερων λογαριασμών της λίστας, που κυμαίνονται από 3 εκατ. ευρώ έως 550 εκατ. ευρώ, οι δε τρεις αφορούν σε συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου- και τους οποίους το ΣΔΟΕ ελέγχει κατά προτεραιότητα.

Η δεύτερη επιστολή θα σταλεί προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, με στόχο να στείλουν οι Τράπεζες στο ΣΔΟΕ όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει από το άνοιγμα των λογαριασμών.

Καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή, τόσο χθες το βράδυ, όσο και σήμερα το πρωί, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για προβλήματα υποστελέχωσης της υπηρεσίας.

Όπως φέρεται να δήλωσε στην Επιτροπή ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο ίδιος έχει προτείνει να δημιουργηθούν πέντε ομάδες των 20 ατόμων για να μπορέσουν να προχωρήσουν γρήγορα τους ελέγχους, όμως για τα 100 εξειδικευμένα στελέχη που ζήτησε, έχουν σταλεί μόλις δύο απλοί υπάλληλοι.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για τη «λίστα Λαγκάρντ» θα πάει σε βάθος χρόνου, όχι μόνο επειδή οι τράπεζες δεν έχουν στείλει ακόμα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά και γιατί η υπηρεσία έχει επιπλέον να διερευνήσει και τη λίστα με τα 54.000 εμβάσματα.

Ο μάρτυρας θα συνεχίσει την κατάθεσή του στην Προανακριτική και στην απογευματινή συνεδρίασή της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment