PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Αττικής σε Πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου


Τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, μετά από αίτημά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου.

Τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, μετά από αίτημά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), προκειμένου να τον ενημερώσει για τις συνθήκες λειτουργίας και την οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και για τους κινδύνους που απειλούν τους κατοίκους του λεκανοπεδίου από τη δυσλειτουργία του Συνδέσμου.

Ο κ. Γ. Σγουρός ζήτησε τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, προκειμένου να εντοπιστούν οι ευθύνες για το πώς ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανάγκη να διαταχθεί άμεσα έκτακτος διαχειριστικός οικονομικός έλεγχος, έτσι ώστε να έρθουν στο φως πράξεις ή και παραλείψεις, εξαιτίας των οποίων δημιουργήθηκαν και συσσωρεύτηκαν υπέρογκα χρέη που φτάνουν τα 83 εκ. Ευρώ και οδήγησαν το Σύνδεσμο στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο.

Παράλληλα, ζήτησε τη βοήθεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να λυθεί με νόμιμο τρόπο το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τα ασυμβασιοποίητα έργα του Συνδέσμου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α, δήλωσε:

«Φανταστείτε τις συνέπειες για την εικόνα της πρωτεύουσας στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου από μια Αθήνα πνιγμένη στα σκουπίδια. Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για κοντινή πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουμε αν ο Σύνδεσμος διακόψει τη λειτουργία του.

Είτε επειδή είναι απλήρωτη η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αποτεφρωτήρα των νοσοκομειακών αποβλήτων και την ταφή των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Φυλής, είτε επειδή δεν θα υπάρχουν πλέον χρήματα να καλυφθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων

Τα χρέη που κληρονομήσαμε είναι τεράστια και διογκώνονται καθημερινά.

Για άλλη μια φορά, κάνω έκκληση να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και η Πολιτεία και να αναλογιστούν την κρισιμότητα των στιγμών. Πλέον δεν είμαστε στο παραπέντε. Είμαστε στο και πέντε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment