PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επεισόδια στη δομή μεταναστών στη Σάμο


Ένταση προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην κλειστή ελεγχόμενη δομή μεταναστών στη Σάμο, όταν μετανάστες, κυρίως Παλαιστίνιοι και Σύροι, διαμαρτυρήθηκαν εντός του κέντρου για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, στις 23:15 περίπου 700 περίπου άτομα, Άραβες διαφορετικών εθνικοτήτων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα γεγονότα στην Παλαιστίνη.

 

Μάλιστα, 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα κινήθηκαν από διάφορες πτέρυγες προς την κεντρική πύλη της δομής φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και εναντίον του Ισραήλ.

 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ισχυρές δυνάμεις βρίσκονταν στη δομή, οι οποίες προχώρησαν σε επτά προσαγωγές, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς προσπάθησαν να ανοίξουν τις πόρτες και να εξέλθουν της δομής.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν διμοιρίες, μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και το προσωπικό της δομής, καταφέρνοντας να οδηγήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες πίσω στους οικίσκους όπου διαμένουν.

Για τον συντονισμό της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκε drone της αστυνομίας που πετούσε πάνω από την εγκατάσταση.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, οι συλληφθέντες πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών και καλούσαν τους υπόλοιπους αλλοδαπούς να μετάσχουν στις επιθέσεις. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διέγερσης σε βιαιοπραγίες, διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε δομές μεταναστών

Υπενθυμίζεται ότι αναταραχή επικράτησε και το βράδυ της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου στη Λέρο, όταν 123 μετανάστες συριακής και παλαιστινιακής καταγωγής εγκατέλειψαν τη δομή φιλοξενίας στην οποία διέμεναν, με αίτημα να μεταφερθούν στην Αθήνα.

Οι αστυνομικές Αρχές και το Λιμενικό Σώμα κινητοποιήθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα οι 121 από αυτούς να οδηγηθούν εκ νέου στη δομή, ενώ Αστυνομία και Λιμενικό προχώρησαν σε μικρό αριθμό συλλήψεων.

Μικρή ομάδα ατόμων κατάφερε να επιβιβαστεί σε καράβι με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Τελικά, τρεις μετανάστες που επιβιβάστηκαν εντοπίστηκαν χωρίς χαρτιά και με πλαστές κάρτες επιβίβασης και συνελήφθησαν.

Μετά από το περιστατικό, αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή της δυνατότητας εξόδου των διαμενόντων στο ΚΥΤ Λέρου.

Μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική παρακολουθούν και συλλέγουν συνεχώς πληροφορίες για άτομα ενδιαφέροντος τόσο σε γειτονιές όσο και σε Hot Spot που κρατούνται μετανάστες από τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μετακινηθεί διμοιρίες των ΜΑΤ σε Κω, Λέρο και Σάμο για αντιμετώπιση ταραχών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment