PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εντοπίστηκαν θανατηφόρα φάρμακα στην Κύπρο


Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου, μετά τη διεθνή επιχείρηση PANGEA VI, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό εκατομμυρίων θανατηφόρων φαρμάκων παγκοσμίως, που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο.

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου, μετά τη διεθνή επιχείρηση PANGEA VI, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό εκατομμυρίων θανατηφόρων φαρμάκων παγκοσμίως, που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο. Σε εξονυχιστικούς ελέγχους, που έγιναν σε ταχυδρομεία όλων των επαρχιών της Κύπρου, εντοπίστηκαν εκατοντάδες επικίνδυνα σκευάσματα.

Πρόκειται για φαρμακευτικά προϊόντα, η χρήση των οποίων προϋποθέτει συνταγογράφηση από γιατρό. Ανάμεσά τους, αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, ορμόνες με αναβολική δράση, προϊόντα για στυτική δυσλειτουργία, ακόμη και αυστηρά συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα για διακοπή της κύησης. Το εμπόριο φαρμακευτικών σκευασμάτων διεξάγεται κατά κύριο λόγο μέσω διαδικτύου.

Στην επιχείρηση στην Κύπρο συμμετείχαν οι φαρμακευτικές υπηρεσίες, το τμήμα τελωνείων, το τμήμα ταχυδρομείων, το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, οι υγειονομικές υπηρεσίες και η αστυνομία, η οποία είχε και την ευθύνη συντονισμού. Κατά την επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στο Κέντρο Διαλογής Αλληλογραφίας, στα ταχυδρομεία δεμάτων Λευκωσίας, Λάρνακας Λεμεσού και Πάφου, καθώς και στις αποστολές δεμάτων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Από τα 302 πακέτα που επιλέχθηκαν για έλεγχο, κατασχέθηκαν ή κατακρατήθηκαν 7, τα οποία περιείχαν 1.447 τεμάχια φάρμακων, συμπληρωμάτων διατροφής, όπως επίσης και καλλυντικά συνολικού βάρους 10 κιλών. Η αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούν το κοινό να συνυπολογίζει πάντα ότι η αγοραπωλησία φαρμάκων μέσω διαδικτύου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία, καθώς μόνον το 2% περίπου των διαδικτυακών φαρμακείων λειτουργούν νόμιμα, ενώ το υπόλοιπο 98% είναι παράνομο και ανεξέλεγκτο, και ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα φάρμακα που αγοράζονται μέσω διαδικτύου είναι αυθεντικά ή ότι δεν περιέχουν ουσίες επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment