PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εντοπισμός και κατάσχεση περίπου 90.000.000 λαθραίων τσιγάρων


Σύμφωνα με την Ελληνική Ακτοφυλακή, πρόκειται τη δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος ποσότητα που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα από το Λιμενικό Σώμα.

Πάνω από 90 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα εκτιμάται ότι μετέφερε το οχηματαγωγό πλοίο που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Πάχης Μεγάρων.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ακτοφυλακή, πρόκειται τη δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος ποσότητα που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα από το Λιμενικό Σώμα.

Το πλοίο που ονομάζεται «ΑΤΛΑΣ» και κατασχέθηκε, μετέφερε εννέα φορτηγά οχήματα φορτωμένα με ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

Η επιχείρηση του Λιμενικού πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Αγία Τριάδα και κατασχέθηκε επίσης ενα φορτηγό αυτοκίνητο στην ξηρά, ενώ συνελήφθησαν επτά Ουκρανοί μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς του Λιμενικού σώματος, η εγκληματική ομάδα που εκμεταλλευόταν το συγκεκριμένο πλοίο προέβαινε σε συνεχείς μετονομασίες του, γεγονός που καθιστούσε ιδιαίτερα δυσχερή τον εντοπισμό του.

Η ακριβής καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ύψος των διαφυγόντων δασμών, ανέρχεται σε περίπου 30.000.000 ευρώ.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών για τις περαιτέρω ενέργειες.

O Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τη Νέα Υόρκη όπου πραγματοποιεί προγραμματισμένη επίσκεψη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Αθανασόπουλο Αθανάσιο, μέσω του οποίου εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στα στελέχη που συμμετείχαν σε μία ακόμη πολύ σημαντική επιτυχία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment