PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης


Από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Περιστερίου

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Περιστερίου, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, Ενημερωτική Εκδήλωση για το Κοινό με θέμα:

«Διακοπή του Καπνίσματος: Σε αυτή την προσπάθεια δεν είσαι μόνος» στο Συνεδριακό Κέντρο ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου, την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011.

Στην Εκδήλωση παραβρέθηκαν δημότες του Περιστερίου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων, καθώς και δημοσιογράφοι από τον τοπικό τύπο. Εκ μέρους του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο κος Γιώργος Μακρυνός, Αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΔΔΥΠΠΥ, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης, Δημόσιας Υγείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Δήμο Κορυδαλλού. Ο κ. Μακρυνός επεσήμανε: «Το κάπνισμα αναδεικνύεται ως μείζων παράγοντας κινδύνου της υγείας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να συμβάλλει κι αυτή με τις δυνάμεις της στην αντιμετώπιση και καταπολέμησή του. Για την καταπολέμησή του και ως μέτρο διακοπής καπνίσματος, το Δίκτυο έχει καταθέσει μέσω του Προέδρου του, κ. Γιώργου Πατούλη την πρόταση για τα Κέντρα Διακοπής Καπνίσματος στους Δήμους. Ως προς την αποτροπή και διάδοση αυτής της βλαπτικής συνήθειας οι Δήμοι μπορούν να πρωτοστατήσουν με την αγωγή και την προαγωγή της υγείας, μέσω της ευαισθητοποίησης ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, όπως είναι οι μαθητές, οι έφηβοι και οι παθητικοί καπνιστές».

Το συντονισμό της Εκδήλωσης έκανε η κα Πολυξένη – Ευαγγελία Κορόγιαννη, Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Περιστερίου.

Η πρώτη ομιλήτρια, κα Μαρία Γαγγάδη, Πνευμονολόγος, αναφέρθηκε στο θέμα της διακοπής του Καπνίσματος, όπου αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους καπνίζουν οι καπνιστές, τις σοβαρές επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία μας, αλλά και στα προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν στους παθητικούς καπνιστές. Τέλος, αναφέρθηκε στο πώς μπορούν οι καπνιστές να βοηθηθούν στη διακοπή του καπνίσματος καθώς η προσπάθεια αυτή είναι πλέον μια εύκολη υπόθεση.

Στη συνέχεια, η κα Ηρώ Σχορετσανίτη, Ψυχολόγος, MSc, Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, Υπ. Δρ. Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στην ψυχολογική εξάρτηση από τον καπνό, στην επιδημιολογία του καπνίσματος και στην «καπνιστική συμπεριφορά». Τέλος, ανέλυσε τις παρεχόμενες δυνατότητες συμβουλευτικής υποστήριξης από επαγγελματίες υγείας, για τη διακοπή του καπνίσματος και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων στέρησης.

Ακολούθησε συζήτηση του Κοινού με τους ομιλητές, και δόθηκαν αναλυτικές απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων. Κατά το κλείσιμο, η κα Κορόγιαννη ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους και τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος με Σπιρομέτρηση και μέτρηση μονοξειδίου του άνθρακα στους παραβρισκόμενους στην Εκδήλωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment