PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου: Ναι στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία μας


Ανακοίνωση της παράταξης Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι, αναλυτικά:

Η κοινωνία του Περιστερίου που εχει βιώσει τον ξεριζωμό, τις χαμένες πατρίδες, την προσφυγιά και τη μετανάστευση, είναι κάθετα αντίθετη με ξενοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές ελαχίστων, δήθεν αγανακτισμένων γονιών, στο θέμα της φοίτησης και της ένταξης των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Οι διαχρονικές αξίες της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης, της ειρήνης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο είναι ακόμα ζωντανές στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα στην πόλη μας.

Η πόλη μας καλωσορίζει τα παιδιά των προσφύγων των πολέμων στα σχολεία μας, όπως έκανε και τη δεκαετία του ’90, με την ένταξη χιλιάδων παιδιών από γειτονικές χώρες στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, συλλογικότητες, Δήμος και Πολιτεία πρέπει να σταθούν απέναντι στο φασισμό και στο δηλητήριο που θέλουν να σπείρουν στις ψυχές των παιδιών και στην ελληνική κοινωνία τα μαύρα φαντάσματα του παρελθόντος.

Οι Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με την πίστη ότι η δημοκρατία, η αλληλοκατανόηση, ο αλληλοσεβασμός και η ειρηνική συμβίωση των ανθρώπων, θα επικρατήσει του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και της μισανθρωπιάς.

 

Ναι στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία μας.

Όχι στη γκετοποίηση!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment